“Η αποκατάσταση των αδικημένων” του Αντώνη Σαμαρά

44-45a-thumb-large
…λέτε τα SS να έκλαιγαν για τα κρεματόρια ;
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
Ο -υπο φυγή- Πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαρας, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νεας Κυβέρνησης είπε “Προτεραιότητά μας είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων” και ξεκίνησε από την αποκατάσταση της αδικίας προς τον Μάκη Βορίδη
που δεν ήταν Υπουργός στο υπουργείο του Αδωνι και για να αποκαταστήσει και τον Αδωνι του έδωσε την καρέκλα του εκπροσώπου.
Επίσης  πέρασε τροπολογία για τον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη και πρώην στενό συνεργάτη του σημερινού πρωθυπουργού που ήταν ο διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης για τα χρεη που είχε προς το ΙΚΑ.
Μετά έβαλαν πρόστιμο σε Τράπεζα  € 10.000 που αμέσως μετά το πήραν πίσω.
Στο ίδιο πνεύμα πάντα το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν από φέτος για τη χορήγησή του αποκλείουν πάνω από 200.000 δικαιούχους.
Ο Κεδίκογλου πάλι έκλεισε την ΕΡΤ, πριν από ένα έτος για να μην αδικηθουν οι Διαπλεκόμενοι Εκκατομυριούχοι Εργολάβοι στην διεκδίκηση της ψηφιακής Digea.
Αυτή την εβδομάδα για να μην νιώθουν αδικημένοι όσοι ανήκουν στο 30% του άνεργου πληθυσμου, με εντολή Σαμαρά, έγιναν για πρωτη φορά στην Ελλάδα ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία Ελλάδας με την δικαιολογία ότι αν δεν τους απολύσουν, θα μείνουν Ανεργοι, αυτοί που η Κυβέρνηση έστειλε στην Ανεργία ! Μάλλον η προεκλογική υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά για 700.000 νέες θέσεις εργασίας θα ξεκινήσει αφού απολυθούν πρώτα όλοι όσοι ακόμη εργάζονται.
Αποκορύφωμα αυτής της “αποκατάστασης των αδικιών” ήταν απόφαση του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρεοπαγίτη κ. Χριστόφορου Κοσμίδη έκανε δεκτή την αίτηση του Στουρνάρα να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Οταν όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων 15 ετών έχουν παραγραφεί ή παραγράφονται στις επόμενες εκλογές !
Απλά σημειώνω εδώ το ότι στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής !
Οπως έχω γράψει πολλές φορές από αυτή την στήλη, οι νόμοι δεν είναι a la carte, είτε λειτουργούν είτε αυτοκαταργούνται, ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Και η δικαιολογία της Οικονομικής Κρίσης (το υπουργείο υποστήριξε ότι από την υπόθεση των καθαριστριών “επιβαρύνεται” το Δημόσιο)  δεν είναι λόγος να στρεβλώνονται οι νόμοι για να είμαστε πιο ακριβείς οι νόμοι υπάρχουν όχι τόσο για τις εποχές ομαλότητας, αλλά για τις εποχές κρίσης να αποδείξουν ότι υπάρχει νομιμότητα.
Η αλαζονεία και η υπεροψία είναι κακοί σύμβουλοι, πόσο μάλλον σε ανθρώπους αδίστακτους.
Οι προσωρινές νίκες της κοπροκρατίας, της δινουν την ψευδαίσθηση του αήτητου και του αιώνιου, αλλά απλά συσσωρεύουν το μίσος. Και δυστυχώς γι αυτούς, αλλά περισσότερο για την Χώρα αυτά τελειώνουν άσχημα, μακάρι να πέσουμε έξω, κι ο νοών νοήτω.
το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 25 Μαιου 2014

http://aygerinos.wordpress.com/2014/06/15/ssamaras/

Σχόλια