Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρακαλάει πάλι η δουλική κυβέρνηση για την «εξασφαλισμένη» δόση – γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές!


Παρακαλάει πάλι η δουλική κυβέρνηση για την «εξασφαλισμένη» δόση – γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές!Το σήριαλ της Δόσης επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα… Με τη γνωστή υπόθεση: Παρά την διαβεβαίωση της κυβέρνησης, η οποία απείλησε για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου ως προαπαιτούμενο, οι δανειστές αρνούνται την εκταμίευση της… ξεβρακώνοντας και πάλι τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι οποίοι κουνούσαν το δάκτυλο και εκτόξευαν απειλές και
μόλις πέρασε και αυτό το «έκτρωμα» από τη Βουλή ανακοίνωσαν πως «τώρα πάμε να εισπράξουμε».
Και αποδείχθηκαν ψεύτες και πανηγυρτζίδες για μια ακόμα φορά… Φαρισαίοι και υποκριτές σε όλο τους του μεγαλείο… Στο Eurogroup της Πέμπτης, στο οποίο θα παρευρεθεί πλέον ο νέος τσάρος της οικονομίας, Γκίκας Χαρδούβελης θα ακουστούν και οι… καμπάνες της χαράς!!
Τα τελευταία νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες μόνο καλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την κυβέρνηση, η οποία περιμένει τη Δόση της αλλά μάλλον δεν θα τη δει… Γιατί οι δανειστές την… ξεβρακώνουν και της χρεώνουν αμέτρητα λάθη, τα οποία και δεν τους επιτρέπουν να δώσει το οκ για την εκταμίευση της.
Χαρακτηριστική η ατάκα: «Ως την Παρασκευή δεν είχε ολοκληρωθεί κανένα προαπαιτούμενο». Μα δεν γίνεται να είναι έτσι… Αφού Σαμαράς και Βενιζέλος πανηγυρίζουν για το αντίθετο… Πανηγυρίζουν για την «εξασφαλισμένη» Δόση… Πανηγυρίζουν γιατί δεν έχουν ανάγκη πλέον την Τρόικα, πανηγυρίζουν γιατί έχουν σκίσει τα μνημόνια… γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές!
Οι δανειστές ζητούν εξηγήσεις για την… πρόοδο της υλοποίησης των 12 προαπαιτούμενων δράσεων για τις καλοκαιρινές δόσεις των 2 δισ. ευρώ και για το πότε θα ψηφιστούν από τα θερινά τμήματα της Βουλής. Η επικαιροποίηση της λίστας με τους φόρους υπέρ τρίτων που θα καταργηθούν, η ψήφιση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ», η ένταξη όλων των Επικουρικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από την Πρωτοχρονιά του 2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ είναι μερικά μόνο από τα προαπαιτούμενα.
Ζητούν εξηγήσεις για το πως θα αντιμετωπιστεί το ΥΠΟΙΚ πρόσθετο κόστος για τον Προϋπολογισμό από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τους ένστολους, ενώ η τρόικα θα επιμείνει οι όποιες αλλαγές να έχουν δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιμέρους ισοσταθμιστικών περικοπών.
Και παράλληλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι γίνεται με τη διαδικασία αντικατάστασης του αποπεμφθέντα Γενικού Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και υπό ποιες συνθήκες «παραιτήθηκε»;
Δύσκολες καταστάσεις για την «εξασφαλισμένη» δόση λόγω υπογραφής του Πολυνομοσχέδιου και όσων άλλων σκληρών μέτρων ζητήθηκαν. Γεια σας κύριοι της κυβέρνησης… Ψεύτες και πανηγυρτζίδες, γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές….

hellasforce.com

Σχόλια