ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ;;;

Κύριοι Βουλευτές,
Το διαβόητο σκάνδαλο των υποβρυχίων, όσο και να καλύπτεται, δεν παύει να είναι υπαρκτό και γνωστό τόσον για τους απαράδεκτα «αθωώσαντες» όσον και για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με αυτό.
Και που ό,τι και να μεθοδεύεται ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα επιπέσει στο τέλος αμείλικτος και στους ενόχους και σε όσους εν γνώσει τους εκάλυψαν τους ενόχους. Γιατί πλην των άλλων (πιθανολογούμενες μίζες, κλείσιμο ναυπηγείων και ανεργία του προσωπικού τους,
της σπατάλης δημοσίου χρήματος κτλ), το σκάνδαλο αυτό είχε και μεγάλη επίδραση στην αμυντική θωράκιση της Ελλάδας.
Για το σκάνδαλο αυτό υπενθυμίζω ότι:
1. Η κυβερνητική μνημονιακή πλειοψηφία της Βουλής απέρριψε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να εξετάσει την εμπλοκή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποβρυχίων.
2. Η απόφαση της Βουλής, χωρίς σύσταση εξεταστικής επιτροπής για εξέταση εις βάθος του αδιαμφισβήτητου σκανδάλου, δεν απαλλάσσει ουσία τον συν- δηλωσία (ο έτερος είναι ο συνεταίρος του και μάλλον ως όλα δείχνουν υφιστάμενός του Σαμαράς) αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.
3. Μετά την απαράδεκτη άρνηση δια της κυβερνητικής μνημονιακής πλειοψηφίας της Βουλής, να προβεί στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κωνσταντοπούλου, προς τιμή της, απέστειλε στον Άρειο Πάγο τα πρακτικά της Βουλής με όσα επιβαρυντικά προέκυψαν για τον δηλωσία αντιπρόεδρο της Βουλής και τέως υπουργό των υποβρυχίων κ. Βενιζέλο.
4. Οι δύο αρμόδιοι εισαγγελείς, αφού εξέτασαν τα αναφερόμενα στα πρακτικά και προέβησαν ως αναφέρουν ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΝΕΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ απέστειλαν ως αναρμόδιοι τον σχετικό φάκελο στη βουλή για τα περαιτέρω.
5. Ο φάκελος παρελήφθη από τον «μειλίχιο» υπουργό δικαιοσύνης πριν από περίπου 5 μήνες.
6. Ο ανωτέρω υπουργός που θα αφήσει εποχή και ως ο υπουργός των νόμιμων κομμάτων αλλά και εγκληματικών οργανώσεων, αφού «ξέχασε» το φάκελο για πέντε μήνες περίπου, τον εισήγαγε στη Βουλή λίγες ώρες πριν κλείσει.
7. Για το θέμα θυμίζω από την Καθημερινή τη στάση του προφανώς γνωρίζοντα κ. Αβραμόπουλου ( 18.10.2013 «Θερμό επεισόδιο» Βενιζέλου με Αβραμόπουλο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, kathimerini.gr ) ο οποίος κ. Αβραμόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων πως:
- «αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε «υποβρυχίως», δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα».
- Προκαλώντας την εντονότατη δυσφορία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος προσερχόμενος λίγες ώρες αργότερα στην Ολομέλεια, στράφηκε όχι μόνο κατά του κ. Τσίπρα αλλά και προσωπικά εναντίον του κ. Αβραμόπουλου:
«Δεν ξέρω ποιός διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής των πληρωμών, αλλά εγώ διέταξα την διακοπή από το 2010» είπε.
Και επικαλούμενος τη σημερινή θεσμική ιδιότητά του, είπε ότι από κοινού με τον πρωθυπουργό έχει δώσει «σαφείς και αυστηρές οδηγίες» και προς τον υπουργό Άμυνας να δώσει λύση στο ζήτημα των Ναυπηγείων…
«Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση. Είναι για να αναλαμβάνουν ευθύνες, να φέρνουν αποτελέσματα».
Για αυτήν την ξεκάθαρη περαιτέρω και περιγραφείσα ανωτέρω και πρόσφατη «κάλυψη» του κ. Βενιζέλου είπαν:
- Στον σωστό για το θέμα κ. Παπαδάκη του ΑΝΤ1, με ύφος άνω των 100 υπουργών η υπερυπουργός κ. Βούλτεψη:
Δεν υπάρχει θέμα είπε αφού η βουλή δεν απεδέχθη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Οι εισαγγελείς που αναφέρουν ότι προέβησαν σε προκαταρτική έρευνα από όπου προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία για το κ. Βενιζέλο, «εκ παραδρομής» το έγραψαν και θα «διορθώσουν» το σφάλμα τους.
- Εν ολίγοις λέει η κυρία υπερυπουργός ότι ίσως πιέζονται οι εισαγγελείς να διαψεύσουν ότι έγραψαν.
- Μία θρασύτατη νεαρή του ΠΑΣΟΚ ονόματι Γιαννακοπούλου που νομίζει ότι είναι έξυπνη, θρασύτερη πολιτικάντισα από τον Παπαμιμίκο της ΝΔ, διαστρέβλωνε τα πάντα υβριστικά (για τη κ. Κωνσταντοπούλου και άλλους) και δεν άφηνε κανένα να μιλήσει.
Με τους δημοσιογράφους του πάνελ να κάνουν ότι δεν γνώριζαν ότι η νεαρή αυτή απέκρυπτε το αναφερόμενο ότι προέκυψαν νέα στοιχεία από την προκαταρτική εξέταση.
- Ο γνωστός Κουτρουμάνης, ο τέως εργατοπατέρας υφυπουργός της εξόντωσης των εργαζομένων (αριστερά του ο πάλιν «δολοφόνος δακρύβρεκτα » των Ελλήνων υπουργός του «δεν υπάρχει σάλιο»), κάπως πλέον ήπια και δηλώνοντας σχετική άγνοια διαστρέβλωνε επίσης το θέμα.
- ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Η ΥΒΡΙΖΌΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΝΕΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΡΜΟΔΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΚΥΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ..   
Ευριπίδης Μπίλλης. Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Σχόλια