Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαγγέλη απέτυχες και άντε παραιτήσου! Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «τα χώνει» στον Βενιζέλο


Βαγγέλη απέτυχες και άντε παραιτήσου! Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «τα χώνει» στον Βενιζέλο«Βόμβες» του βουλευτή κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Δεν μπορεί να εμπνεύσει, να ενώσει, να εκφράσει». Χαρακτηρίζει «καρικατούρα» την Ελιά, για την οποία λέει ότι «έγινε από συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης είναι το πρώτο κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, που θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας στην παράταξη, εκτιμώντας ότι «η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική
συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων» στις ευρωεκλογές, απέτυχε και οδήγησε σε ήττα!
Με άρθρο-«φωτιά» στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και εκ των επιφανών εκπροσώπων της νέας γενιάς, αμφισβητεί συνολικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τις πολιτικές του επιλογές και ζητά να υπάρξει ένα «ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης, όπου όλα θα τεθούν από την αρχή» και το οποίο θα συνιστά «ένα ευρύ πολιτικό προσκλητήριο, χωρίς αποκλεισμούς, ακόμα και προς όσους έχουμε διαφωνήσει τα τελευταία χρόνια», διότι «η περιχαράκωση εξυπηρετεί μόνο προσωπικούς εγωισμούς».
Αφήνοντας αιχμές για τη στάση άλλων στελεχών, που προφανώς συζητούν θέμα ηγεσίας κατ” ιδίαν, αλλά δεν το εκφράζουν δημόσια, ο κ. Μωραΐτης ρίχνει τη βόμβα του: «Και για να μην κρύβομαι και εγώ -όπως πολλοί αγαπητοί μου σύντροφοι-, απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη, η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στη συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους. Να απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά του τόπου. Να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έπληξε η κρίση».
Κάνοντας μία τολμηρή και με διάθεση αυτοκριτικής αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο κ. Μωραΐτης μιλά για «εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία» από πλευράς ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και βάλλει ευθέως κατά της Ελιάς, που εμφάνισε ο κ. Βενιζέλος σε αυτή την αναμέτρηση: «Οι πολίτες αντελήφθησαν ότι δεν υπήρξε καμία σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών. Με συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, κοινωνικών εταίρων, όπως θα έπρεπε. Δεν είναι «Ελιά», οι συμφωνίες κορυφής με προσκλήσεις φίλων, κολλητών και γυρολόγων. Δεν ανασυγκροτείς τη μεγάλη κεντροαριστερά απλά υποδύοντάς την, στήνοντας μια καρικατούρα. Είναι άλλο η συνένωση-σύνθεση των ιστορικών, αλλά και νέων δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι άλλο η απεγνωσμένη προσπάθεια για διάσωση ρόλων, οφιτσίων και η υποκριτική διαπραγμάτευση της πολιτικής καριέρας ορισμένων».
Χαρακτηρίζει το αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήττα για την παράταξη -«τρίτη συνεχόμενη ήττα μέσα σε ένα περιβάλλον νικηφόρων αποτελεσμάτων της παράταξης σε κάλπες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και θετικής καταγραφής στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές», όπως επισημαίνει- και τονίζει ότι, «αντί η ήττα να λειτουργήσει αφυπνιστικά για μια επανεκκίνηση της παράταξης σε όλα τα επίπεδα, βλέπουμε μια απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία».
Θεωρεί ως πραγματικό διακύβευμα, όχι «καρέκλες, ρόλους και διάσωση φιλοδοξιών σε σκηνικό παραταξιακής διάλυσης», αλλά να εκφραστεί το «πολιτικό ακροατήριο, που δεν βολεύεται με την επιβολή ενός ανιστόρητου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» και χαρακτηρίζει «μονόδρομο» την «αλλαγή πολιτικής, ώστε να υπάρξει πραγματικό προοδευτικό πρόσημο» και «όχι απλά να υπάρχει ένα προοδευτικό δεκανίκι σε μια δεξιά κυβέρνηση».

hellasforce.com

Σχόλια