Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολλανδός Ευρωβουλευτής για Σκόπια..να αφεθεί η Ιστορία στην άκρη..



Ολλανδός Ευρωβουλευτής για Σκόπια..να αφεθεί η Ιστορία στην άκρη..Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού MTV, της πΓΔΜ, με τίτλο «Η διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης περνά μέσω της Ολλανδίας!», ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής Γιαν Μαρίνους Βιέρσμα, σχολιάζοντας τις περιπτώσεις ωμής παραβίασης των μειονοτικών δικαιωμάτων εκ μέρους κρατών-μελών της ΕΕ «όπως η Ελλάδα και η
Βουλγαρία», επεσήμανε ότι η Ολλανδία υποστηρίζει την ύπαρξη μηχανισμού monitoring των κρατών-μελών της Ε.Ε. και πρόσθεσε: «Δεν είναι δίκαιο να απαιτείται σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερία των ΜΜΕ από τις υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, αλλά όχι και από εμάς τους ίδιους. Η Ολλανδία τάσσεται υπέρ της εμπέδωσης ενός κανόνα που θα ισχύει επίσης για τα μέλη της Ένωσης».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ένταξης της πΓΔΜ στην ΕΕ, ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής επεσήμανε: «Η περίπτωση της «Μακεδονίας» είναι πολύ περίπλοκη, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από το να υπάρξει συμβιβασμός και να αφεθεί η Ιστορία στην άκρη».

hellasforce.com

Σχόλια