Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμα ένα ψέμα από την κυβέρνηση της χαράς – Μετά το… κόψιμο στις επικουρικές έρχεται και αυτό στο εφάπαξ

Ακόμα ένα ψέμα από την κυβέρνηση της χαράς – Μετά το… κόψιμο στις επικουρικές έρχεται και αυτό στο εφάπαξΔεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αναφέρουν καθημερινά από την κυβέρνηση… Ψέματα…. Για μια ακόμα φορά… Αφού ανακοινώθηκε το… κόψιμο στις επικουρικές συντάξεις (και ακολουθεί και αυτό στις κύριες) τώρα έρχεται και αυτό στο εφάπαξ… Με αφορμή την τραγική κατάσταση στα ταμεία των ασφαλισμένων, τα οποία φρόντισε να καταστρέψει η ίδια η κυβέρνηση (βλέπε PSI και όχι μόνο)…

Η δραματική μείωση του εφάπαξ των 6.000 υπαλλήλων του ΙΚΑ που βρίσκονται σε αναμονή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι που ανήκουν σε ελλειμματικά ταμεία θα δουν τα εφάπαξ τους να συρρικνώνονται με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου και του ετήσιου συντελεστή βιωσιμότητας.

Οι περικοπές για το εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ που αποχώρησαν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά ενδεχομένως να φτάσουν στο 80% (από τις 25.000 στις 4.650 ευρώ). Προς το παρόν έχει αποφασισθεί στάση πληρωμών, αφού τα διαθέσιμα δεν επαρκούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται αν για μεγάλο διάστημα δε γινόταν παρακράτηση των εισφορών των υπαλλήλων υπέρ εφάπαξ και η μόνη πηγή χρηματοδότησης του ταμείου πρόνοιας ήταν η επιχορήγηση του ΙΚΑ.
Έτσι απλά…

hellasforce.com

Σχόλια