Η «Νέα Έλλαδα» απαιτεί ξεπούλημα των πάντων – Ακόμα και την άμμο της θαλάσσης – Έτσι απλά…

Η «Νέα Έλλαδα» απαιτεί ξεπούλημα των πάντων – Ακόμα και την άμμο της θαλάσσης – Έτσι απλά…Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα όπως πανηγυρίζει η κυβέρνηση… Βαδίζουμε σε δρόμο ανάπτυξης όπως πανηγυρίζει η κυβέρνηση… Δεν έχουμε πια ανάγκηη την Τρόικα όπως πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Κι όμως ξεπουλά τα πάντα. Μα τέτοια ανάπτυξη; Και τελευταοί στη λίστα ξεπουλήματος μπαίνουν οι αιγιαλοί και οι παραλίες, με πρόσχημα τη διαχείριση και προστασία τους. Η γνωστή ύπουλη τακτική.

Το νομοθετικό αυτό έκτρωμα έρχεται να επιτρέψει το μπάζωμα και αυτής ακόμα της θάλασσας, εφόσον αυτό εξυπηρετεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις ή έχουν εγκριθεί από ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ή ιδιωτικών ακινήτων. Δηλαδή, εάν ο «επενδυτής» κρίνει ότι πρέπει να ρίξει μια τσιμεντένια προβλήτα για να στήσει μέσα στη θάλασσα μία ακόμα καφετέρια, μπορεί να μπαζώσει και τα νερά για να εκφράσει και να πιστοποιήσει ότι η χώρα ευνοεί τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Εάν δε, μεταξύ της παραλίας και των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, μεσολαβεί αρχαιολογικός χώρος, καθόλου σπάνιο στη συγκεκριμένη χώρα, τότε κι αυτός ο χώρος θα παραχωρείται στον επενδυτή, μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση θα υφίσταται «περιορισμούς» (ποιος όμως εγγυάται την ασφάλεια των αρχαιολογικών θησαυρών;)
Με το γνωστό ύπουλο πρόσχημα της ανάπτυξης, τέτοιοι νόμοι καθιστούν τη χώρα στις πλέον υποδουλωμένες (μα ο Πρωθυπουργός μιλά για ανεξαρτησία). Που δίνουν βορρά στις ορέξεις του κέρδους και της κερδοσκοπίας. Και που το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα πάει περίπατο…
Έτσι απλά… 

hellasforce.com

Σχόλια