Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυσαρεστημένοι οι επτά στους δέκα…το θέμα είναι να το θυμηθούν στις κάλπες…


Δυσαρεστημένοι οι επτά στους δέκα…το θέμα είναι να το θυμηθούν στις κάλπες…Δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση δηλώνουν 7 στους 10 πολίτες ενώ ανάλογα αρνητικά συναισθήματα καταγράφονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους.
Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας πολιτικής συγκυρίας της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το 73% απαντά ότι έχει επιδεινωθεί η προσωπική οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ενώ το 47%
εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει.
Ειδικότερα, στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε σήμερα από τη ζωή που ζείτε;» οι 7 στους 10 απαντούν «δυσαρεστημένοι», ποσοστό αυξημένο κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ «ικανοποιημένοι» δηλώνουν οι 3 στους 10 (30%), ποσοστό μειωμένο αντίστοιχα κατά 2%. Αναφορικά με το πώς αισθάνονται όταν σκέπτονται το μέλλον τους «τα επόμενα χρόνια», το 71% των πολιτών δηλώνουν «ανασφαλείς» και μόνο το 26% «ασφαλείς». Οι απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα αποτυπώνουν το δραματικό κοινωνικό κλίμα στη χώρα, παρ’όλη την εξωραϊσμένη και εν πολλοίς εικονική πραγματικότητα που εκπέμπει η συγκυβέρνηση.
Παράλληλα, όταν οι ερωτώμενοι καλούνται να εκφράσουν τις εκτιμήσεις τους για την «προσωπική οικονομική κατάσταση», όπως προείπαμε, σε συντριπτικό ποσοστό (73%) απαντούν ότι αυτή θα χειροτερέψει, παρ’ότι αυτό έχει μειωθεί κατά δύο μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο. Μόλις το 3% λέει ότι η κατάστασή του έχει καλυτερέψει, ενώ το 24% λέει ότι έχει μείνει ίδια. Το 41% εκτιμά ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και το 12% ότι θα καλυτερέψει.
Όσον αφορά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και την εκτίμηση των πολιτών για την εξέλιξή της στους επόμενους 12 μήνες, το 49% πιστεύει ότι αυτή θα αυξηθεί (από 56% τον Απρίλιο), το 28% (26%) ότι θα μείνει ίδια και το 23% (19%) ότι θα μειωθεί. 

hellasforce.com

Σχόλια