Τρέμουν την ήττα φοβούνται ανατροπές


Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο Μαξίμου αλλά και στη Συγγρού.Τα επιτελεία ΝΔ και πρωθυπουργού δεν κρύβουν τις έντονες ανησυχίες τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25 Μαίου και κυρίως για το ποσοστό που θα πάρει η ΕΛΙΑ με τους μικρούς χορηγούς και τα παραρτήματά της.
Ο κίνδυνος να εξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ σε αδύναμο κρίκο της κυβερνητικής συνοχής με το ενδεχόμενο οι αναταράξεις να φέρουν εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό είναι πλέον ορατός.
Ο πονοκέφαλος των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά έγινε ακόμα εντονότερος μετά και τις δηλώσεις στελεχών αλλά και του ίδιου του Βαγγέλη Βενιζέλου ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση αν τα ποσοστά του κόμματός του πέσουν κάτω απο το 10 %.
Απο τη μιά λοιπόν η τύχη του ΠΑΣΟΚ και απο την άλλη οι εκτιμήσεις και οι κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο με τις προβλέψεις και των πλέον αισιόδοξων να κάνουν λόγο για βαριά ήττα έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τη Χαριλάου Τρικούπη.Και οι δύο πλέον εταίροι αντιλαμβάνονται ότι σε μια τέτοια περίπτωση η αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες εθνικές εκλογές θα είναι θέμα χρόνου.
Σαμαράς και Βενιζέλος θα αμφισβητηθούν τόσο έντονα απο την αντιπολίτευση που δεν θα μπορούν να κυβερνήσουν και το χειρότερο δεν θα μπορέσουν να νομοθετήσουν , αφού θα πλανάται και η απειλή του Αλέξη Τσίπρα περί μη νομιμοποίησής τους .Εκείνο όμως που ανησυχεί περισσότερο τα στελέχη στο γαλαζοπράσινο στρατόπεδο και στη κυβέρνηση είναι τα σενάρια που ίσως φέρουν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη αρκετούς απο τους σημερινούς υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους για πράξεις και παραλήψεις τους που ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και το δημόσιο.Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν θα είναι ραγδαίες.
Εμπειροι στα πολιτικά παιχνίδια και οι δύο αρχηγοί προσπαθούν έστω και τη τελευταία στιγμή με προεκλογικά τρίκ και μικροδωράκια να αλλάξουν το κλίμα . Με το δίλημμα σταθερότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης , σε αντιδιαστολή με τη θολή εικόνα και τη πανσπερμία θέσεων και απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλούν σύγχυση και αβεβαιότητα στους πολίτες , μετατρέπουν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα τη ψήφο των ευρωεκλογών, στοχεύοντας σε μικρής κλίμακας ήττα που θα είναι διαχειρίσημη την επόμενη ημέρα. Πάντως σύμφωνα με τα ποσοστά συσπείρωσης των οπαδών τους που μέχρι τώρα 20 μέρες πριν τις εκλογές δεν ξεπερνούν το 55 με 60% μάλλον πρέπει να προετοιμάζονται για μεγάλη ήττα και ανατροπές…. 

hellasforce.com

Σχόλια