Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιβεβαίωση από επίσημα ουκρανικά χείλη: Με ασφυξία από χλωροφόρμιο δολοφονήθηκαν από τους φασίστες οι άνθρωποι στην Οδησσό


Επιβεβαίωση από επίσημα ουκρανικά χείλη: Με ασφυξία από χλωροφόρμιο δολοφονήθηκαν από τους φασίστες οι άνθρωποι στην ΟδησσόΜετά το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων (άγνωστος ακόμη ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αριθμός…) που εγκλωβίστηκαν στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό από εθνικιστές Ουκρανούς, οι οποίοι πυρπόλησαν το χώρο και πραγματοποίησαν ρίψη μολότοφ, μία νέα συγκλονιστική αποκάλυψη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με Ουκρανό αξιωματούχο
στο κτίριο των Συνδικάτων εντοπίστηκαν ίχνη από χλωροφόρμιο, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να οδηγούνται στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι ενδέχεται να πέθαναν από ασφυξία εξαιτίας της ουσίας αυτής.
Ο Βιτάλι Σακάλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το χλωροφόρμιο βρέθηκε σε κάδους απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως οι ρωσόφωνοι πέθαναν από «ασφυξία και ανακοπή καρδιάς από μέχρι πρότινος άγνωστη ουσία» και όχι από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.
Ο Σακάλ, μάλιστα, διευκρίνισε πως υπάρχει η πιθανότητα το χλωροφόρμιο να προϋπήρχε στο κτίριο των Συνδικάτων, καθώς όπως τόνισε αν η ουσία «παραμείνει σε ανοιχτό χώρο τότε γίνεται τοξική. Η εισπνοή της οδηγεί σε ανεπανόρθωτες βλάβες για τον άνθρωπο».
Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να διενεργήσουν έρευνα για την υπόθεση της Οδησσού. «Θα απαιτήσουμε η έρευνα να είναι αντικειμενική και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διεξαχθεί από ξένους ειδικούς. Απέστειλα επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Λαφρόφ. Επισήμανε, δε, ότι οι ουκρανικές αρχές δε μπορούν να μην απαντήσουν στα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση.
Παράλληλα, συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες διασωθέντων και αυτοπτών μαρτύρων που είπαν ότι τα θύματα είτε έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, είτε απανθρακώθηκαν, είτε σοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό για να αποφύγουν την πυρκαγιά, την ώρα που ένοπλοι ακροδεξιοί Ουκρανοί και κυβερνητικές δυνάμεις από το Κίεβο σχεδόν παρακολουθούσαν με απάθεια να καίγεται το κτίριο. 

hellasforce.com

Σχόλια