Που ψηφίζω ....Πως ψηφίζω

Δες που και πως ψηφίζεις για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014. 

Η ώρα για το πρώτο ραντεβού με τις κάλπες των Δημοτικών και Περιφεριακών εκλογών πλησιάζει. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 18 Μαϊου με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Οι κάλπες, όπως συνηθίζεται, θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.
Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όσοι: - έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους - βρίσκονται στο εξωτερικό ή - θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.
Τη δυνατότητα να μάθουν που ψηφίζουν έχουν οι ψηφοφόροι μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο διαδίκτυο, του υπουργείου Εσωτερικών ή μέσω ενός τηλεφωνήματος στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο 213- 136 1500 σήμερα Σάββατο έως τις 19.00 και αύριο Κυριακή από τις 07 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Στην σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και τη χρονολογία γέννησης, να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Σχόλια