Η γνωστή δόλια τακτική… Πρώτα απαξιώνουμε και μετά ξεπουλάμε… Έτσι και την ΕΥΔΑΠ

Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, στην κυβέρνηση, που ακολουθεί πιστά και χωρίς καμία διαπραγμάτευση τις εντολές των δανειστών, επιθυμία και στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Και παρά το γεγονός πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της, η συγκυβέρνηση θα πάει… κόντρα με τη γνωστή τακτική της.
Πρώτα θα απαξιώσει (και έχει ήδη ξεκινήσει να το κάνει) την επιχείρηση και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο ξεπούλημα της, στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης.

Και στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ η πολιτική της κυβέρνησης έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της. Τα στοιχεία αναφέρουν: Στα 70,7 εκατ. ευρώ μειώθηκε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου και της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ A.E. στο πρώτο τρίμηνο του 2014 από 73,1 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Τα μετά από φόρους κέρδη μειώθηκαν στα 5,5 εκατ. ευρώ από 25,7 εκατ. αντίστοιχα το πρώτο τρίμηνο του 2013. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013, η αλλαγή του συντελεστή φορολογίας από 20% σε 26% είχε επηρεάσει σημαντικά την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση κατά 20 εκατ. ευρώ βελτιώνοντας τα κέρδη μετά φόρων του 2013.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 8,4 εκατ. ευρώ, έναντι 17,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα δε κέρδη πριν από φόρους αυξήθηκαν στα 9,1 εκατ. ευρώ από 8,6 εκατ. ευρώ.
Και όπως σας είχε ενημερώσει το Hellas Force από την Πρωτομαγιά, επισημοποιήθηκε ήδη η συμμετοχή του αμερικανού μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον με ποσοστό 9,99% στην ΕΥΔΑΠ με σχετική επιστολή που απέστειλε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο.

hellasforce.com

Σχόλια