Πάνος Καμμένος:Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να γίνει ξανά ισχυρή, μπορούμε σύντομα να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015-2018
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άλλο ένα μνημόνιο, άλλο ένα μεσοπρόθεσμο, άλλη μια συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων με τον πρωθυπουργό απόντα, με τον αόρατο πρωθυπουργό ο οποίος εμφανίζεται σε αυτή εδώ την αίθουσα μόνο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, έναν πρωθυπουργό ο οποίος εξαγγέλλει κάθε χρόνο μια Ελλάδα η οποία δεν υπάρχει.


Ακούσαμε το Μάιο του 2013 από αυτό εδώ το Βήμα τον πρωθυπουργό να λέει ότι απογειώνεται η Ελλάδα από το Σεπτέμβριο. Η πτήση δεν έγινε ποτέ. Ακούσαμε το Νοέμβριο του 2013, «Βλέπουμε φως στο τούνελ». Σκοτάδι απόλυτο! Άκουσαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, «Περάσαμε τον κάβο». Και η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τρικυμία!

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, που είναι η πολιτική αναμέτρηση, βλέπουμε τον πρωθυπουργό σε ένα τηλεοπτικό σποτ - διαφημιστικό για τις ευρωεκλογές - να παρουσιάζει στον ελληνικό λαό την Ελλάδα που εκείνος φαντάζεται. Μιλάει για ανάπτυξη, για απασχόληση. Μιλάει για μια νέα μέρα που ξεκινά και για τις θυσίες του ελληνικού λαού που βρήκαν αποτέλεσμα. Όμως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Και την αλήθεια αυτή δεν την λέμε μόνο εμείς, την ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Έξι χιλιάδες αυτοκτονίες! Δύο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες άνεργες οικογένειες! Τρία εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες ανασφάλιστοι!

Και σε αυτούς τους Έλληνες, σε αυτές τις Ελληνίδες, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο, έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας να τους μιλήσει για την Ελλάδα που ο ίδιος φαντάζεται και την οποία οι πολίτες δεν βιώνουν.

Έβλεπα το σποτ της Ελληνικής Προεδρίας που είχε τις λέξεις - κλειδιά «απασχόληση» και αναφερόταν στο 60% των νέων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς δουλειά και ετοιμάζονται να φύγουν για το εξωτερικό και «ανάπτυξη» που αναφερόταν στο 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κλείνουν. Και είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και τη λέξη «Δημοκρατία».

Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε και που η κοινοβουλευτική διαδικασία έχει αντικατασταθεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Δημοκρατία σε μια χώρα που άλλα ισχύουν για τους ισχυρούς και άλλα για τους πολίτες, Δημοκρατία σε μια χώρα που αυτό που νομοθετεί η Βουλή είναι συνεχείς ασυλίες προς εκείνους οι οποίοι επιτελούν το έργο της υποταγής της χώρας στους διεθνείς δανειστές.

Βλέπουμε ότι ακόμα και η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής αρνείται τα στοιχεία τα οποία καταθέτει η κυβέρνηση. Έχουμε τη Eurostat επισήμως να μιλάει ουσιαστικά για 23,109 δισεκατομμύρια έλλειμμα. Επίσημα στοιχεία της Eurostat είναι δημοσιευμένα και αναρτημένα στις 22 του μηνός και στις 8-4-2014, που δείχνουν ότι το πραγματικό έλλειμμα είναι 23,109 δισεκατομμύρια. Τα καταθέτω στη Βουλή.

Κι αν κανείς συνυπολογίσει και 6,951 δισεκατομμύρια τα οποία προκύπτουν από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, φτάνουμε ουσιαστικά σε έλλειμμα ύψους 30 δισεκατομμυρίων, δηλαδή 16,5% του ΑΕΠ, μεγαλύτερο από αυτό του 2009 το οποίο οδήγησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, στην είσοδο στο μηχανισμό στήριξης.

Όμως, έχουμε πλέον ομολογίες και από διεθνείς παρατηρητές και μέλη του συστήματος.

Στέλεχος της Κομισιόν, Σύμβουλος του κ. Μπαρόζο, ο κ. Φίλιπ Λεγκρέν, παραιτηθείς Σύμβουλος του Προέδρου, γράφει στο βιβλίο που βγήκε πριν από λίγες μέρες: «Λάθος διάγνωση και συνταγή για την κρίση στην Ελλάδα. Οι αμαρτίες των τραπεζών που πληρώνονται σήμερα από τους λαούς των μνημονίων, θα οδηγήσουν στη διάλυση του ευρώ».

Και συνεχίζει ο κ. Φίλιπ Λεγκρέν: «Η λύση που επιλέχθηκε από την Ευρώπη για την Ελλάδα ήταν λάθος. Το ελληνικό χρέος έπρεπε να αναδιαρθρωθεί το Μάιο του 2010. Αντίθετα, ορμήσαμε στην εφαρμογή αυτοκαταστροφικής λιτότητας και φέραμε δημοσιονομική εποπτεία που είναι δυσκίνητη και υπονομεύει τη δημοκρατία».

Συνεχίζει ο κ. Λεγκρέν: «Αντί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση ή διαγραφή του χρέους, η τρόικα πέρασε δύο δύσπεπτα πακέτα διάσωσης ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησαν την ελληνική οικονομία σε διάλυση και εξίσου χρεωμένη».

Όμως και σε άρθρα, τα οποία βλέπουμε στις εφημερίδες «New York Times» και «Independent», ο ίδιος ο Σύμβουλος του κ. Μπαρόζο λέει: «Στην Ελλάδα η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο και τα εισοδήματα των φτωχών κατά το ένα τρίτο. Έξι στους δέκα νέους είναι άνεργοι. Μετρήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τη χειρότερη κατάρρευση από εκείνη της Γερμανίας του 1930. Η πρόχειρη απόφαση να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες μέσω δανεισμού στην υπό πτώχευση Ελλάδα του Μαΐου του 2010, αντί να διαγραφούν τα χρέη της, σημάδεψε την Ευρωζώνη».

Το ίδιο «failure story» - και όχι «success story» - περιγράφεται και στις μεγάλες εφημερίδες των χωρών που φέρεται οι ηγέτες τους να στηρίζουν τον κ. Σαμαρά. Φτάσανε στο σημείο να κάνουν μονταζιέρα στον Πρόεδρο Ομπάμα!

Σε άρθρο της «The Guardian» γράφει ο κ. Έλιοτ: «Η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 23%, η εσωτερική ζήτηση έχει υποχωρήσει δραματικά λόγω των περικοπών στους μισθούς και τη λιτότητα και το χρέος που φτάνει στο 170% του ΑΕΠ θα οδηγήσει σταδιακά σε τρίτο πακέτο ή διαγραφή. Ιδού η επιτυχία».

Ακόμα και γερμανική εφημερίδα, η «Frankfurter Allgemeine», γράφει: «Η Ελληνική Κυβέρνηση σαφώς δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, όπως μεταδόθηκε χθες». Ο κ. Βέρνερ Σιν γράφει: «Αυτό που έβαλε η τρόικα να ανακοινώσει ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ήταν ένας αριθμός, ο οποίος απλώς εξαιρούσε οποιαδήποτε στοιχεία δαπανών, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μη επαναλαμβανόμενα, κυρίως το κόστος διάσωσης των τραπεζών, αν και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα απαιτηθούν περαιτέρω κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών».

Υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων, στην «Financial Times», στο «Bloomberg», στο «Der Spiegel». Τα καταθέτω στη Βουλή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την ίδια στιγμή που έρχονται σκληρά μέτρα, δημοσιονομικά - ψηφίζονται και υπογράφονται από την Κυβέρνηση - εδώ στη Βουλή των Ελλήνων δίνεται συνεχώς αμνηστία προς οποιονδήποτε μπορεί να εξεταστεί για σκάνδαλα που διαπράττει η σημερινή Συγκυβέρνηση.

Μέσα σε έξι μήνες έχουμε νομοθετήσει για την αμνήστευση των δημάρχων και των ΟΤΑ για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν γίνει. Αμνηστεύτηκαν τα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αμνηστεύτηκαν οι μίζες για τα εξοπλιστικά.

Αμνηστεύτηκαν οι διοικήσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για την υπόθεση των υποβρυχίων, για να καλυφθεί ο κ. Βενιζέλος. Καταργήθηκε το άρθρο 263 του Ποινικού Κώδικα και νομιμοποιούνται αναδρομικά οι χρηματισμοί στο δημόσιο. Αμνηστεύτηκε η Siemens! Τα 2,5 δισεκατομμύρια που αποφάσισε η Επιτροπή της Βουλής ότι θα πρέπει να αποδοθούν από τη Siemens στην Ελλάδα, διεγράφησαν και δόθηκαν νέα έργα στη Siemens χωρίς καμία επιβολή από τη μεριά της ελληνικής πολιτείας έστω και μέτρων για το χρηματισμό συγκεκριμένων πολιτικών.

Ο κ. Χριστοφοράκος παραμένει υπό ασυλία αυτή τη στιγμή στη Γερμανία και καμία αίτηση δεν γίνεται από την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει σε ποιούς πληρώθηκαν χρήματα.

Κυκλοφορούν ελεύθεροι ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης και την ίδια στιγμή συλλαμβάνονται άνθρωποι που χρωστούν 2.000 και 3.000 ευρώ, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χαράτσια και τη βαριά φορολόγηση.

Έχουμε πάλι αμνήστευση των υπευθύνων και για την υπόθεση του ΟΑΕΕ. Φτάσαμε σε σημείο να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί η αμνήστευση των τραπεζιτών για τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα - τα 240 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τα 220 εκατομμύρια ευρώ στη Νέα Δημοκρατία - σε τράπεζες που συγχωνεύτηκαν.

Τώρα, έχουμε - δήθεν - αλλαγή των σχηματισμών για να αλλάξει το ΑΦΜ και να διαγραφούν τα πεντακόσια εκατομμύρια χρέος με αμνήστευση εκείνων που τους έδιναν δάνεια χωρίς να υπάρχει αντίκρισμα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Μπαστιά λέει ότι «όταν ο νομοθέτης αμνηστεύει κρατικό έγκλημα, πρέπει να ανατραπεί από το λαό». Και θα ανατραπεί από το λαό στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δείξουν ότι υπάρχει μια νέα μέρα που μπορεί να χαράξει στην πατρίδα μας.

Φίλες και φίλοι, την ίδια στιγμή το μεγάλο παιχνίδι, ο μεγάλος τζόγος γίνεται από τους τραπεζίτες που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν υπάρχει εφημερίδα, δεν υπάρχει κανάλι, δεν υπάρχει ραδιοφωνικός σταθμός που να μην έχει διαφήμιση της «Πειραιώς». Γιατί; Για να αποκλείεται η αντιπολίτευση, για να συκοφαντείται η αντιπολίτευση, για να εκβιάζονται οι πολίτες και για να μπορέσει να προωθηθεί η κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, ανακεφαλαιοποιήθηκε 140% η «Πειραιώς». Δόθηκε στην «Πειραιώς » η «Αγροτική» και τα ελληνικά brands των κυπριακών τραπεζών. Με τα άρθρα 141 και 168 στο νόμο για την εποπτεία των τραπεζών χαρίστηκαν αυτά που νομοθετημένα είχαν υποσχεθεί ότι θα δοθούν από την «Πειραιώς» προς αποζημίωση στους Έλληνες και στους Κυπρίους.

Παράλληλα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μην ξεχνάτε ότι νομοθέτησε η Βουλή «όχι φόρους στις τράπεζες» λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ για τον άνεργο που βρέθηκε χωρίς να έχει ούτε ένα κεραμίδι, για τον άνεργο που βρέθηκε από τη μία μέρα στην άλλη να μην μπορεί να ταΐσει την οικογένεια του είναι σκληρό το κράτος για τις οφειλές του. Την ίδια στιγμή στους τραπεζίτες χαρίζονται φόροι.

Βεβαίως, την ίδια στιγμή που χαρίζονται οι φόροι στους τραπεζίτες, την ίδια στιγμή που τα ομόλογα κουρεύτηκαν κατά 55% από το PSI, οι τραπεζίτες αποζημιώθηκαν και δόθηκαν γύρω στα τριάντα δισεκατομμύρια αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή για το 1,2 δισεκατομμύριο που το PSI κούρεψε τους μικρομολογιούχους, δηλαδή τους Έλληνες πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό δημόσιο, για αυτούς δεν υπάρχει καμία απαλλαγή, καμία ενίσχυση, ούτε έστω το 1,2 δισεκατομμύριο από τα οκτώμισι δισεκατομμύρια που περισσεύουν.

Αυτούς τους ομολογιούχους αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός προχθές με τα ΜΑΤ μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής όταν έκανε τις εξαγγελίες του για τις αλλαγές τους Συντάγματος. Αυτούς τους μικρομολογιούχους βλέπουμε μέρα με την ημέρα ότι δεν αντέχουν και φεύγουν ή άλλοι καταστρέφονται.

Την ίδια στιγμή που όλοι οι μεγάλοι παίχτες - κερδοσκόποι έρχονται και αποζημιώνονται - αυτοί που αγόρασαν ομόλογα στο 20% της αξίας τους - τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα μετοχικά ταμεία στρατού, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν.

Ερωτώ την κυβέρνηση: Έρχεστε σήμερα να νομοθετήσετε τριακόσια ογδόντα εκατομμύρια ευρώ περικοπές στην υγεία. Έχετε υπόψη σας τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα;

Γύρισα όλη την Ελλάδα και θα τη γυρίζω μέχρι και τις Ευρωεκλογές μαζί με τα κλιμάκια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας.

Έχω την άδεια από έναν γιατρό στη Σητεία να πω το όνομά του και να αναφερθώ στην περίπτωση του. Είναι γιατρός στο Νοσοκομείο της Σητείας και ονομάζεται Σακαδάκης. Ο γιατρός αυτός έχει ένα παιδί με καρδιακά προβλήματα, με συγγενή καρδιοπάθεια. Έσωσε το παιδί του χειρουργώντας το έξω. Τώρα μένει στη Σητεία όπου είναι γιατρός.

Ο γιατρός, ο καρδιολόγος της Σητείας, έφυγε με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να είναι ακάλυπτη. Και δεν είναι μόνο η Σητεία. Είναι ακάλυπτη και η Κάσος και η Κάρπαθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι πρέπει να μεταναστεύσει ο γιατρός αυτός και να φύγει κι εκείνος από το Νοσοκομείο της Σητείας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων και στις πανεπιστημιακές κλινικές. Κέντρα υγείας κλείνουν παντού. Ειδικότητες παιδιάτρου, γυναικολόγου δεν υπάρχουν στα νησιά. Η ορεινή Ελλάδα έχει καταρρεύσει.

Την ίδια στιγμή που δίνονται και χαρίζονται χρήματα μέσω του Ελληνικού, μέσω του ΟΠΑΠ σε «ημετέρους» επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που μιλάει στο Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός, την ίδια στιγμή 245 εκατομμύρια χαρίζονται στο Μέγαρο Μουσικής και μάλιστα φέρνουν κι άλλη τροπολογία. Και ερωτώ: Θα την ψηφίσετε; Είναι για τακτοποίηση σαράντα οκτώ δόσεων του ΙΚΑ για το Μέγαρο Μουσικής, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συλλαμβάνονται.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το παιχνίδι πια είναι ξεκάθαρο που πάει.

Είδαμε τον Τζορτζ Σόρος την προηγούμενη βδομάδα να συντρώγει με Υπουργούς. Ήσασταν κι εσείς, κύριε Υφυπουργέ;

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Όχι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ήσασταν εσείς.

Είδαμε να συντρώγει ο κερδοσκόπος των αγορών, η «μαύρη γάτα» των αγορών με επιχειρηματίες, λέει, Έλληνες, με υπουργούς, με πολιτικά στελέχη. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος παραδίδεται στον κ. Τζορτζ Σόρος.

Δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ» από 8/5/2014: «Εφοπλιστές, κράτη, αλλά και ο Σόρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής». CAPITAL.GR: «Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», «Πρώτος μέτοχος ο κ. Τζορτζ Σόρος», «Εθνική: Goldman Sachs και Morgan Stanley οι ανάδοχοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Όταν εμείς μιλούσαμε για τη Goldman Sachs, για τα παιχνίδια με τα CDS, για το ποιοι πόνταραν ουσιαστικά στην πτώχευση της χώρας και αναφέραμε τον Σόρος που συναντιόταν με το Γιώργο Παπανδρέου σε αυτό εδώ το γραφείο μέσα στη Βουλή, μιλάγαμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και τώρα η Εθνική Τράπεζα παραδίδεται στον Σόρος επίσημα, με τη βούλα.

Άλλος κερδοσκόπος είναι ο Τζον Πόλσον. Φέρεται να επενδύει και να παίρνει το σύνολο της Eurobank Real Estate, τα κατασχεμένα σπίτια και μαγαζιά των Ελλήνων. Έρχεται και αγοράζει ο ίδιος ο Τζον Πόλσον το 10% της ΕΥΔΑΠ. Μαζί με θρύλους, λέει, του είδους, όπως ο Τζορτζ Σόρος, είναι αυτός ο οποίος με το 10% της ΕΥΔΑΠ έναντι 86 εκατομμυρίων ελέγχει ουσιαστικά το νερό στην Ελλάδα.

Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε να εκτελεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτό το σχέδιο συνέχισε να εκτελεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτό το σχέδιο καταλήγει να σφραγίσει σήμερα η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Πήραν πλέον όνομα και επώνυμο εκείνοι που πόνταραν στην πτώχευση των Ελλήνων και εκείνοι που θα έρθουν με τα χρήματα που οι ίδιοι δήθεν ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες, να αγοράσουν τα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων.
Σταματήστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να νομοθετείτε. Σταματήστε αυτή την κατρακύλα της πατρίδας μας. Ελάτε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων απέναντι σε αυτό το δάνειο που ποτέ δεν πήραμε. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η Ελλάδα μπήκε μέσα σε ένα μηχανισμό στήριξης προκειμένου να παραδώσει τον πλούτο της, να παραδώσει τον πλούτο σε ακίνητη περιουσία, να παραδώσει όμως και τον ορυκτό πλούτο.
Γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική»: «Έσοδα 18 δισεκατομμύρια στο δημόσιο από τους υδρογονάνθρακες. Υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις παραχώρησης την ερχόμενη εβδομάδα».

Για ποια περιοχή, κύριε Υπουργέ; Για τις περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πού είναι ο πρωθυπουργός που υποσχόταν τα δεκαοκτώ σημεία το Μάιο και τον Ιούνιο, λέγοντας ότι το πρώτο μέτρο είναι η μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Φοβόσασταν ότι θα φτάσουμε στον Σόρος;

Δεύτερο μέτρο, η ανακήρυξη της ΑΟΖ. Εάν 18 δισεκατομμύρια, που εσείς ανακοινώνετε, είναι μόνο στην υφαλοκρηπίδα στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Ιονίου, πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια είναι εντός της ελληνικής ΑΟΖ; Γιατί αγνοείτε την έκθεση της Deutsche Bank ότι μόνο για το φυσικό αέριο είναι 435 δισεκατομμύρια ευρώ;

Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν, να προχωρήσετε σε συνεχή δέσμευση της χώρας, παραχωρώντας εθνική κυριαρχία μέσα από τα μεσοπρόθεσμα, αλλά και μέσα από την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, για να παραδώσουμε το σύνολο του ορυκτού πλούτου σε εκείνους που τον επιβουλεύονται;

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και κάνοντας ουσιαστικά στάση πληρωμών, επιτροπή λογιστικού ελέγχου, να προχωρήσουμε όλοι μαζί, πρώτα απ’ όλα, σε μέτρα για την επιβίωση του ελληνικού λαού;

Αντί να πηγαίνουν στα σκουπίδια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ας πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και ας προχωρήσουμε στην ανασύσταση της πρωτογενούς παραγωγής. Πρωτογενής παραγωγή δεν υπάρχει όταν το τελικό προϊόν, το αγροτικό, είναι φθηνότερο από το κόστος του αγρότη για να το παράξει.

Δώστε, όπως σας είπαμε, αφορολόγητο πετρέλαιο για δύο χρόνια στους αγρότες, ώστε να μπορέσουν σιγά-σιγά να ξαναβάλουν μπρος την πρωτογενή παραγωγή.

Ανοίξτε τις αγορές. Αντί να βγαίνει ο κ. Βενιζέλος και να υμνεί τους νεοναζιστές της Ουκρανίας, πηγαίνετε στη Ρωσία, η οποία έχει ανοίξει ουσιαστικά τις πόρτες της προς την Ελλάδα. Δασμό 45% έβαλε πέρσι στην Τουρκία στα αγροτικά προϊόντα. Στο Βελβεντό, σε περιοχές όπου οι συνεταιρισμοί μας ακόμη ζουν, ξεκίνησε από πρόπερσι μία μεγάλη προσπάθεια και είχαμε έσοδα. Ο τουρισμός στηρίζεται πάνω στους Ρώσους. Μείωση 30% είχαν φέτος στην Κρήτη με τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου και με τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίζει τους νεοναζί της Ουκρανίας και όχι τους Έλληνες της Μαριούπολης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κατάσταση που υπάρχει στην παραμεθόριο είναι τραγική. Πήγα στα χωριά της Ηπείρου. Είναι αφύλακτα. Δεν υπάρχει συνοριοφυλακή. Έχει μετατεθεί όλη στον Έβρο, άλλοι εξήντα πέντε συνοριοφύλακες χθες. Ο στρατός έχει εγκαταλείψει τα φυλάκια. Εισαγωγή ναρκωτικών, όπλων, λαθραίων μεταναστών γίνεται από την περιοχή της Ηπείρου. Η Ελλάδα είναι αφύλακτη.

Προχωρήστε άμεσα στην κατάργηση του «Δουβλίνο ΙΙ». Οχτακόσιες πενήντα χιλιάδες Σύριοι περιμένουν μετά τον πόλεμο στα παράλια της Μικράς Ασίας για να περάσουν. Πώς θα τους σταματήσουμε; Με την παρουσία της FRONTEX;

Δεν μπορεί να προχωρήσει με κανέναν τρόπο η ελληνική οικονομία, η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικογένεια, αν δεν αποφασίσουμε ότι θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, ότι θα συναποφασίσουμε να προασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της χώρας, εάν δεν προχωρήσουμε άμεσα.

Αντί να κάνουμε δώρα και ρυθμίσεις στους τραπεζίτες, ας κάνουμε ρυθμίσεις στον μικρομεσαίο έμπορο, ώστε να πάρει πάλι φορολογική ενημερότητα, να μπορέσει πάλι να βγάλει το «λουκέτο» και να προσλάβει ξανά εργαζόμενους.

Με μία φορολογία του 26% στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται ποτέ κανείς να επενδύσει. Είναι 8% και 10% η φορολογία στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία. Κατεβάστε τη φορολογία σε τέτοιο ποσοστό, ώστε αντί να φεύγει χρήμα από την Ελλάδα, να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα στη χώρα.

Η χώρα είναι δυνατή. Η χώρα μπορεί να ξαναπάρει μπρος με τον πλούτο, τον οποίο κατέχει, με σκληρή δουλειά, με αναδιάρθρωση του κράτους, με αλλαγές στα κακώς κείμενα και με μία κυβέρνηση, που θα ενώνει, αλλά θα δίνει λογαριασμό μόνο στον ελληνικό λαό και όχι στη Μέρκελ και στους διάφορους επισκέπτες εξουσιαστές στα υπουργεία, που δεν έχουν εκλεγεί, αλλά διοριστεί από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους δανειστές.

Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να γίνει ξανά ισχυρή, μπορούμε σύντομα να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

Δεν μπορεί αυτό να γίνει όμως με τους δύο που υπέγραψαν προσωπικές επιστολές προς τους δανειστές και αυτό αφορά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά. Αφήστε τους μόνους τους να προσκυνούν στα σαλόνια της Μέρκελ και ας δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο, που θα πάρουμε στα χέρια μας την εθνική κυριαρχία της χώρας, θα πάρουμε στα χέρια μας και θα φέρουμε πάλι την πρωτογενή παραγωγή, θα φέρουμε πάλι την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο.

Όταν αυτά αποκατασταθούν, τότε ξαναλύνουμε τις πολιτικές μας διαφορές. Αν δεν το κάνουμε, σήμερα, τη μέρα κατά του ναζισμού, θα βλέπουμε φαινόμενα χρυσαυγιτών να εμφανίζονται ως οι άνθρωποι που προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο στην ελληνική κοινωνία, την ώρα που μέσα φορούν τη σβάστικα, που αποτελούν τους απογόνους εκείνων που κατέσφαξαν τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την πατρίδα!».


Σχόλια