ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ :ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ 28ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ....

«ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
ΟΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ 28ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να ανοίγουμε και να συντηρούμεθα από κοινωνικά παντοπωλεία, τότε βρείτε το θάρρος εσείς οι πολιτικοί, να μιλήσετε για την απόλυτη κατάντια.
Εμείς δεν θέλουμε κοινωνικά παντοπωλεία. Εμείς θέλουμε δουλειές για όλους και κυρίως για εμάς τους νέους. Αυτή είναι η μοναδική λύση.

Αλλά κι αν ακόμη βρω δουλειά με 400 ή 500 ευρώ, με τα οποία βεβαίως δεν μπορώ να συντηρήσω καμία οικογένεια που θα ήθελα να φτιάξω, τουλάχιστον φροντίστε να κατέβουν οι τιμές σε όλα τα είδη διατροφής και διαβίωσης».
Αυτές ήταν οι κουβέντες του 28χρονου Δημήτρη από τον Άγιο Αθανάσιο Καβάλας, που σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων.
Τα είπε στον Τέρενς Κουίκ όταν συναντήθηκαν στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στα πλαίσια της περιοδείας του Βουλευτή Επικρατείας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Το σκέλος της τριήμερης περιοδείας του στην περιοχή του Παγγαίου Καβάλας, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (04.05.14), έχοντας επισκεφτεί (περνώντας από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα και τον Αμυγδαλεώνα), το Κοκκινόχωμα, την Ηρακλείτσα, την Πέραμο, τις Ελευθερές, το Ελαιοχώρι, την Νικίσιανη, την Γεωργιανή, το Παλαιοχώρι και τους Αντιφίλιππους.
Η περιοδεία είχε αρχίσει με επισκέψεις στα χωριά Αυλή, Μελισσοκομείο, Μουσθένη, Μεσσόπη, Πλατανότοπο, Γραβούνα, όπως επίσης στην Καρβάλη και στη πρωτεύουσα αυτής της τεράστιας, σε έκταση, δημοτικής ενότητας, την Ελευθερούπολη.
Ο Τέρενς Κουίκ σε όλες αυτές τις περιοχές συνομίλησε με τους κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων είναι αγρότες και συνταξιούχοι, με πληθυσμό νέων, που συνεχώς ελαττώνεται, καθώς μεταναστεύει και εσωτερικά, αλλά κυρίως προς το εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερη τύχη.
Πολλά από τα προβλήματα που κατεγράφησαν και που είναι χρόνια ανεπίλυτα, με ευθύνη είτε των περιφερειακών αρχών είτε των αρμόδιων Υπουργείων, θα μετατραπούν άμεσα σε Ερωτήσεις και θα κατατεθούν στη Βουλή.
«Είναι αδιανόητο να ακούς ανθρώπους να σε παρακαλάνε για το αυτονόητο, δηλαδή για λύσεις σε θέματα, που αν μη τι άλλο, θα τους βοηθήσει στη μάχη της επιβίωσης.
Το θεωρώ – παράδειγμα – απαράδεκτο το θέαμα με τα χωράφια - «πισίνες» στα Τενάγη Φιλίππων. Ατελείωτες εκτάσεις, σχεδόν μόνιμα, πλημμυρισμένες, με υποσχέσεις να μένουν στα συρτάρια.
Πάνω από δέκα χιλιάδες οικογένειες σε αυτή την ευλογημένη, αλλά πλημμυρισμένη γη, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, παρατημένες από την εγκληματική αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας».
Αυτό δήλωσε οργισμένος ο Τέρενς Κουίκ, συνομιλώντας με τοπικό δημοσιογράφο, ολοκληρώνοντας την νέα περιοδεία του στη Καβάλα και αναχωρώντας για διήμερη επίσκεψη – περιοδεία στον νομό Δράμας.

Σχόλια