Διαχρονικά ψηφίζουμε για το γκουβέρνο, μόνον (ή σχεδόν) ...."Κoλεγιόπαιδες" !


[ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ: ".... ιδιότυπη αριστο­κρατική ιντελιγκέντσια...." ] 
ΝΑ ΠΩΣ ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ: ΙΔΕ: Η "Αρία" Φυλή του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών. 
[ Είναι άραγε τυχαίο ότι οι πρωταγωνιστές (προκάτ) της ση­μερινής πολιτικής σκηνής είναι απόφοιτοι του «Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος»; ] 
Μια τεχνητή έκρηξη για τη «διάνοιξη των θεμελίων» σηματοδότησε
πριν από 85 χρόνια την ίδρυση και τα εγκαίνια ενός σπουδαίου σχολείου στην Αθήνα, που σε όλη την πορεία του, στη διάρκεια αυτών των ετών, εκτός από το υψηλότατο επίπεδο σπουδών που πρόσφερε στους μαθητές του, κατάφερε να δημιουργήσει – προφανώς όχι χωρίς κίνητρα και σχεδιασμούς – μια ξεχωριστή «συνταγή»: το άρωμα μιας κλειστής, σχε­δόν μυστικιστικής, σχολής, στην οποία γαλουχή­θηκαν χιλιάδες μαθητές, που στελέχωσαν σχεδόν όλους τους καίριους τομείς δραστηριότητας της σύγχρονης Ελλάδας με θέσεις εξουσίας.
Ποτέ κα­νένα άλλο «σχολείο» στη σύγχρονη ιστορία της χώ­ρας δεν έχει συνοδευτεί από έναν τόσο ισχυρό μύ­θο, όπως το Κολέγιο Αθηνών, μια ιδιότυπη αριστο­κρατική ιντελιγκέντσια που προορίζεται να στελε­χώσει τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κοι­νωνίας. 

ΌΜΩΣ: Έχει και η Θεσσαλονίκη το κολέγιό της
Μεταξύ των αποφοίτων, ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Σταύρος Καλαφάτης. 


Γιάννης Μπουτάρης Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ, στο γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια και σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Σταύρος Καλαφάτης: Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε το 1988. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις (1991) και νέες μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στη Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών (1994).

Σχόλια