"ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΓΗ ΜΑΣ" :ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Σχόλια

  1. Αγαπητέ Μπάμπη διάβασα με προσοχή το πρόγραμμα που προσυπογράφεις και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω αν είναι μανιφέστο γενικών ιδεών για τον τουρισμό ή πρόταση για εθνικές εκλογές κόμματος ή η πρόταση του συνδυασμού σου για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Εν πάσει περιπτώσει θεωρώ ότι τα 14 σημεία είναι οι προτάσεις σας και θα τις σχολιάσω υπό αυτό το πρίσμα.
    1/ Στη πρόταση 1 μιλάτε για αποσύνδεση από μνημονιακές δεσμεύσες παρότι στις προτάσεις 3,4.5.7 ζητάτε συνεργασία με υπουργεία της μνημονιακής κυβέρνησης. Πως θα γίνει αυτό ? και μαλλον αδύνατο .....
    2/ Στη πρόταση 2 μιλάτε για μείωση του ΦΠΑ σε 5%. Πως θα το κάνετε ? Δεν γνωρίζετε οτι ο καθορισμός του ΦΠΑ είναι αρμοδιότητα της κενρτικής κυβέρνησης ?
    3/ Στη πρόταση 3 τι εννοείτε με το "εικόνες που τραυματίζουν την τουριστική εικόνα" ?
    4/ Στις προτάσεις 4 και 5 πως θα συνεργαστείτε με τα υπουργέια της Κυβέρνησης όταν σαν κομματικός μηχανισμός έχετε αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με με την μνημονιακή κυβέρνηση ?
    5/ Στη πρόταση 8 ποιά κατάλληλα εργαλεία marketing εννοείτε ?
    6/ Στη πρόταση 10 μιλάτε για θρησκευτικό τουρισμό. Πέραν της Καλαμπάκας που μπορεί να αναπτυχθεί θρησκευτικός τουρισμός στην Θεσσαλία ? Μιλάτε επίσης για ιαματικό τουρισμό. Που υπάρχουν στη Θεσσαλία ιαματικές πηγές για να αναπτυχθεί κάτι τέτοιο ? Εκτός και εννοείτε τις ιαματικές πηγές στη Φθιώτιδα και Βόρεια Εύβοιά, που όμως δεν μπορούν να συνδυαστούν με το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας.
    7/ Μιλάτε στη πρόταση 11 για ΕΣΠΑ μα δεν γνωρίζετε οτι το ΕΣΠΑ έχει κλείσει και μιλάμε πλέον για το ΣΕΣ ?
    8/ Μιλάτε στη πρόταση 12 για κρουαζιέρες. Από που ? από το λιμάνι του Βόλου που δεν πληρεί τις αντίστοιχες απαιτήσεις ? Και πρός που ? Οταν το τουριστικό ενδιαφέρον αφορά κυρίως τις Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Επτάνησα ?
    9/ Μιλάτε στη πρόταση 13 για μαρίνες. Που θα γίνουν αυτές λαμβάνοντας υπόψη και ανωτέρω? Οταν οι ακτογραμμές της Θεσσαλίας περιορίζονται κυρίως στη Μαγνησία και Αν. Νομό Λαρισης όπου πιθανότητα δεν υφίσταται επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Επίσης μιλάτε για ναυτικά καταφύγια. Τι εννοείτε ?
    Τέλος πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ το νόημα της ακροτελεύτιας παραγράφου, δεν ταιρειάζει και μάλλον αφορά το πρόγραμμά σας για το περιβάλλον.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και παρακαλώ για την απαντησή σας σε αυτό που θέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε δεν στηρίζουμε την μνημονιακές αποφάσεις αυτό είναι καθαρό..Όπως επίσης είναι καθαρό ότι υποστηρίζουμε το πρόγραμμά μας. Αν δεν κάνω λάθος είναι και το μοναδικό που τόλμησε να παρουσιάσει συνδυασμός στις περιφερειακές εκλογές..
      Η συνεργασία με την κυβέρνηση την κεντρική εξουσία έχει να κάνει με την επίτευξη των στόχων μας σε τομείς που εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την υλοποίηση τους. Εδώ εμπίπτει για παράδειγμα και η μείωση του ΦΠΑ, που σαφώς δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Σε ότι αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό μάλλον είσαι αδιάβαστος μιας και με επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ, εκτός από τα Μετέωρα μόνο στην Μαγνησία υπάρχουν 25 θρησκευτικά μνημεία. Προφανώς και το νέο «ΕΣΠΑ»,θα αποκαλείται πλέον Σύµφωνο Εταιρικής Σχέσης - ΣΕΣ.
      Σε ότι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών στο λιμάνι του Βόλου και όχι μόνο αυτό εμπεριέχεται στις προτάσεις μας για ανάπτυξη που θα παρουσιασθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
      Για τον ιαματικό τουρισμό και τις ιαματικές πηγές...και πάλι σε βρίσκω αδιάβαστο και μάλλον δεν είσαι απ την Θεσσαλία..Διάβασε ...
      Θεσσαλία: 307.500 € για τη ανάδειξη των ιαματικών πηγών του Δήμου Αγιάς. Το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500,00 € (με ΦΠΑ), είναι ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και κύριο του έργου τον Δήμο Αγιάς. (Noε.2011)

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Μπάμπη, κατά αρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις σε αυτα τα οποία έθεσα έστω και εν μέρει
    Στην απαντησή σου όμως διακρίνω μία τάση ειρωνίας στο προσωπό με αναφορές περί καταγωγής μου και περί αδιάβαστου. Επί των δύο λοιπόν αυτών χαρακτηρισμών θα ήθελα να επισημάνω ότι :
    Οσον αφορά τη καταγωγή μου σε πληροφορώ ότι είμαι βέρος Θεσσαλός με πηλιωρίτικες ρίζες από τη μεριά του πατέρα μου και με ρίζες από τα χωριά των Τρικάλων από τη μεριά της μητέρας μου. Γεννηθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα, τελειώσα λύκειο στη Λάρισα και έκανα τις πανεπιστημιακές μου σπουδές στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επαγγελματικά αρχικά δραστηριοποιήθηκα στο Λάρισα και στο Βόλο, ενώ σήμερα, προσωρινά ελπίζω, εργάζομαι στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, με τα εκλογικά μου δικαιώματα να είναι πάντα στη Λάρισα.
    Μου δημιουργείτε όμως μία απορία, εσύ αγαπητέ Μπάμπη από που κατάγεσε ? καθώς στο βιογραφικό σου που ανέβηκε σε ιστότοπο δεν φαίνεται ο τόπος καταγωγής σου και παρά τους δεσμούς μου με τη Λάρισα δεν σε έχω ακουστά παρά μόνο μέσω διαδικτύου.
    Οσον αφορά το αδιάβαστος. Γνωρίζω πολύ καλά λόγω της καταγωγής μου όλα τα θρησκευτικά μνημεία που αναφέρεις που επικεντρώνονται στα χωριά του Πηλίου και μάλιστα έχω επισκεφθεί την πλειονότητα αυτών.
    Πρέπει να γνωρίζεις οτι το Πήλιο αποτελεί τουριστικό προορισμό που καλύπτει λόγω του συνδυασμού θάλασσας - βουνού όλες τις περιόδους του έτους και η ανάπτυξη εξειδικευμένου θρησκευτικού τουρισμόυ δεν θα συμβάλλει σημαντικά στην επιπλέον τουριστική ανάπτυξη.
    Οσον αφορά τις ιαματικές πηγές στο Τσάγεζι (έτσι το ξέρουμε καλύτερα οι παλαιοί Θεσσαλοί) δεν μπορούν να αποτελέσουν κέντρο ιαματικού τουρισμού άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα καθώς ο ιαματικός τουρισμός και μάλιστα ο επιδοτούμενος αφορά αποκλειστικά ιαματικά λουτρά που στην ευρύτερη περιοχή καλύπτονται από τα θέρετρα στα Λουτρά της Αιδηψού και Καμμένων Βούρλων
    Επίσης τα έργα που αναφέρεις μέσω ΕΣΠΑ έχουν ως σκοπό την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και την αξιοποίηση του τοπίου ως χώρο περιπάτου και ξεκούρασης των επισκεπτών και οι εργασίες αφορούν την αποκάλυψη των φυσικών ιαματικών πηγών, την ευρύτερη διαμόρφωση του χώροτ, την διευθέτηση του ρέματος και ρύθμιση της ροής των υδάτων, την ανάπλαση του κτιρίου των πηγών και δημιουργία υπόγειας κατασκευής ροής χειμάρρου. Οσον αφορά την εκμεταλλευσή τους ως ιαματικά λουτρά ακόμα είναι σε νηπιακό στάδιο καθώς τώρα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας δεξαμενών και δεν έχει ακάμα γίνει η σχετική πιστοποίηση.
    Επίσης θεωρώ οτι περισσότερο εφικτή βραχυπρόθεσμα είναι η αξιοποίηση των θερμών νερών στα λουτρά του φάρου της Παλιουρίιάς. Το ξέρεις το θέμα ? Τι προτείνεις για αυτό ?
    Τελος, θα ήθελα να επισημάνω οτι η Θεσσαλία ενδείκνειτε για εναλλακτικές μορφές τουρισμού περισσότερο στο τομέα αγροτουρισμού, οικοτουρισμού και αθλητικού τουρισμού τα οπόια δεν αναφέρονται. Πράγματι ποια είναι η προτασή σας για τα περιηγητικα μονοπάτια του Ολυμπου και των ορεινών Τρικάλων ? Ποίά είναι η προτασή σας για τη περιατέρω τουριστική ανάπτυξη του θαλασσίου πάρκου της Αλόνησου αλλά και της Σκοπέλου και Σκιάθου των μοναδικών νησιών της περιφέρειας ? Ποια είναι αποψή σας για την δημιουργία αθλητικών δραστηριοτήτων στις λίμνες τα ποτάμια και τα βουνά της Θεσσαλίας ?
    Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία και παρακαλώ ως νέος πολιτικός καλό είναι να είστε περισσότερο προσεκτικός σε χαρακτηρισμούς ανθρώπων ειδικά δε, όταν δεν τους γνωρίζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητέ φίλε, πίστεψέ με μόνο είρων δεν είμαι...
    Ευχαρσιτώ για τα καλοπροαίρετα σχόλια σου.
    Θα ήταν μεγάλη χαρά για μένα να τα πούμε στην Λάρισα από κοντά.
    Καλή σου ημέρα και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαμπη καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα.
    Ευχαριστώ για την απάντησή σου παρότι δεν απάντησες στα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω.
    Ευχαριστώ και για τη πρόσκληση σου για να βρεθούμε από κοντά την οποία και αποδέχομαι..
    Θα τα πούμε το Σαββατοκύριακο των εκλογών ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.