Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Δίνουμε «μάχη» για να αντιμετωπίσουμε την φτώχια

Επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Απριλίου η βουλευτής Μαγνησίας και υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Την αδυναμία μεγάλου αριθμού ελευθέρων επαγγελματιών να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές επεσήμαναν με έμφαση στην κ. Χρυσοβελώνη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ στο Βόλο. Πολλές και δραματικές είναι οι ιστορίες ελευθέρων επαγγελματιών,
οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ στο Βόλο, όλο και συχνότερα γίνονται μάρτυρες προσωπικών υποθέσεων ανθρώπων, οι οποίοι απελπισμένοι δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Η βουλευτής και υποψήφια Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση, το Αστυνομικό τμήμα Βόλου και την Πυροσβεστική. Το κτιριακό είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Πυροσβεστική Βόλου και τέθηκε από τους εργαζόμενους. Ζήτησαν την παρέμβασή της για να προχωρήσει η δημιουργία ενός κτιρίου – σύγχρονου και λειτουργικού- εκτός του κέντρου της πόλης. Τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι πυροσβέστες έθεσαν με έμφαση στην βουλευτή και υποψήφια Περιφερειάρχη την μεγάλη μείωση των αποδοχών τους. Όσο για το κοινωνικό μέρισμα που –όπως ανακοινώθηκε – θα λάβουν οι ένστολοι, το χαρακτήρισαν «φιλοδώρημα».
Η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε επίσης δημοτικές υπηρεσίες του Βόλου (δημοτολόγιο) και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης τόνισε από την πλευρά της ότι οι ενέργειές της θα στοχεύουν αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων υπηρεσιών ώστε και οι εργαζόμενοι να καλυτερέψουν τις ζωές τους μέσα στον εργασιακό χώρο. Πρόσθεσε ότι και στη Βουλή δίνεται καθημερινή «μάχη», ενάντια στην πολιτική λιτότητας δεδομένου ότι η φτώχια «κτυπά» όλο και περισσότερες πόρτες. «Σύνθημα μας είναι ο άνθρωπος. Με αυτό το σύνθημα θα δουλέψουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλες οι ενέργειές μας θα έχουν επίκεντρο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη της περιοχής μας» υπογράμμισε η υποψήφια Περιφερειάρχης.
Η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη σε λατρευτικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας τόσο στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, όσο και το Πάσχα.
Την παραμονή και ανήμερα του Αγίου Γεωργίου παρευρίσκεται σε ενορίες με θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης του Αγίου.

Σχόλια