Σε δύσκολη θέση ο Σαμαράς..

H επίμαχη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου εκθέτει τον Αντ. Σαμαρά Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου με τον βουλευτή της ΧΑ Ηλ. Κασιδιάρη πιέζει την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή ο τύπος κάνει λόγο για εντυπωσιακό «comeback» της Ελλάδας στις αγορές.
Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στη χθεσινή αποκάλυψη επίμαχης συνομιλίας του παραιτηθέντος γ.γ. της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,
Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Στη συνομιλία γίνεται λόγος για πολιτικές μεθοδεύσεις στο ζήτημα της δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής.
Το περιοδικό Focus σχολιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφερόμενο στον Παναγιώτη Μπαλτάκο ότι «συναλλάσσεται με νεοναζί». Το γερμανικό περιοδικό δημοσιεύει μάλιστα και αποσπάσματα της επίμαχης συνομιλίας, επισημαίνοντας ότι ανώτατοι κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν εμπλακεί σε ένα «σκάνδαλο» με τη Χρυσή Αυγή. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα: «Επισήμως η εισαγγελία είναι ανεξάρτητη και στην Ελλάδα. Όμως στη συνομιλία ο Μπαλτάκος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπαγόρευσε στην εισαγγελία να προβεί σε ποινική δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Υπό πίεση η ελληνική κυβέρνηση
H επίμαχη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου εκθέτει τον Αντ. Σαμαρά
Για «Ελληνικές αποκαλύψεις» κάνει λόγο στον τίτλο σχετικού της δημοσιεύματος η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «στο προφανώς μυστικά καταγεγραμμένο βίντεο, ο Μπαλτάκος δεν εκφράζεται μόνο απαξιωτικά προς το πρόσωπο του Σαμαρά. Αφήνει ακόμη να εννοηθεί ότι θεωρεί πολιτικά υποκινούμενη την ποινική δίωξη των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή και καταφέρεται ενάντια στην εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, η οποία ερευνά την υπόθεση». Η SZ υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η οποία οδήγησε σε περαιτέρω συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Όπως σημειώνεται τέλος, «επιπλέον την μεθεπόμενη Παρασκευή (11 Απριλίου) αναμένεται (στην Ελλάδα) η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικά σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα».
«Επαφές με ακροδεξιούς- Ο Σαμαράς σε δύσκολη θέση» σημειώνει, τέλος, σε σχετικό της τίτλο η ηλεκτρονική έκδοση της Rheinische Post του Ντίσελντορφ, η οποία σχολιάζει ότι ένα σκάνδαλο υποκλοπής συνταράζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. http://www.dw.de

Σχόλια