Η διάταξη για το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψηφίου φέρνει τα πάνω-κατω!

Όσο κι αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται απλή διάταξη και με ευκολία αντιμετωπίζεται από ορισμένους υποψηφίους, τα πράγματα είναι σε πολλά μέτωπα εντελώς διαφορετικά.
Για παράδειγμα στη ΝΔ, που έχει ήδη παραιτηθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων,
Άρης Σπηλιωτόπουλος, η παραίτηση του Νικήτα Κακλαμάνη από την βουλευτική έδρα του (τώρα είναι ανέντακτος) θα συμπληρώσει τα έδρανα της ΝΔ. Αν όμως επιλέξει να παραμείνει βουλευτής, με οποιαδήποτε δικαιολογία, τότε θα έχουμε το τέλος μιας πολιτικής καριέρας που γνώρισε σειρά μεταβολών καθώς, στο πέρασμα του χρόνου,  μεταφερόταν από το ένα κόμμα στο άλλο…
Ταυτοχρόνως,  δυο ακόμη βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να παραιτηθούν. Πρόκειται για τους κ.κ. Καλαφάτη και Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη που θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες εκλογές για να ξαναζήσουν με πολιτικές ελπίδες καθώς δεν έχουν καμιά ελπίδα νίκης έναντι των κ.κ. Μπουτάρη και Τζιτζικώστα αντίστοιχα.
Αυτό που παραμένει ασαφές είναι αν θα απαιτείται και η παραίτηση των… ευρωβουλευτών. Γιατί τότε, στην ίδια ομάδα ανήκει και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η βουλευτής  Άντζελα Γκερέκου του ΠΑΣΟΚ ή Ελιάς! Θα πρέπει να παραιτηθεί για να υπερασπιστεί τις ελπίδες της για Περιφερειάρχης ιονίων, με λίγες περισσότερες ελπίδες από τους συναδέλφους της ΝΔ.
Στη ΔΗΜ. ΑΡ,  υποψήφιες για άμεση παραίτηση είναι οι κυρίες Γιαννακάκη, της Β΄ Πειραιά και Ρεπούση, που επιθυμούν να διεκδικήσουν αντίστοιχα περιφέρεια και δήμο.
Οι ΑΝ.ΕΛ, θα χάσουν τον Βασ. Καρπενάρο υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας, τον Τέρενς Κουίκ που κατεβαινει για περιεφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποψηφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και τον  Π. Χαϊκάλη που διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόβλημα σοβαρό θα έχει και η εναπομείνασα κοινοβουλευτική σύνθεση της Χρυσής Αυγής. Ο επικεφαλής της Η. Κασσιδιάρης, έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Οπότε; Μείνει – φύγει, θα υπάρξει ζημιά…
Στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα γίνει σεισμός, καθώς η απόφαση του Αλ. Τσίπρα και του διευθυντηρίου επέλεξαν τη γραμμή της απόλυτης σύγκρουσης, δημοψηφισματικού χαρακτήρα που τους ενέπνευσε να σπρώξουν ως υποψηφίους σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ήδη η  Ρένα Δούρου, παραιτήθηκε (ήταν η πρώτη) για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Αλλά θα πρέπει να παραιτηθεί και ο Θ. Δρίτσας, βουλευτής που κατέρχεται να διεκδικήσει το Δήμο Πειραιά, παρότι δεν το επιθυμούσε και μόλις πριν τρεις ημέρες εξηγούσε πως ¨δεν θα παραιτηθεί για να κατέβει δήμαρχος¨!  Ακόμη, η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, στη Θεσσαλία, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Δέσπ. Χαραλαμπίδου στην Κεντρική Μακεδονία, ο Βαγγ. Αποστόλου, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Όλγα Γεροβασίλη στην περιφέρεια Ηπείρου, η βουλευτής Ηρακλείου Μαρ. Κριτσωτάκη, στην περιφέρεια Κρήτης, ο Β. Χατζηλάμπρου στην Κεντρική Ελλάδα και ο ¨επίμαχος¨ Οδ. Βουδούρης στην Πελοπόννησο.
Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, οι αλλαγές φέρνουν και διαφορετικές ισορροπίες στην Κ.Ο. του κόμματος ενώ οι βουλευτές που εξαναγκάστηκαν να ¨θυσιαστούν¨ για χάρη της μεγαλομανίας του προέδρου τους, χωρίς ελπίδα εκλογής τους, δεν θα μείνουν σιωπηλοί.
Περιμένοντας λοιπόν να δούμε τις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου καθώς έχει οριστικοποιηθεί από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη αλλά κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει τις τελικές διατυπώσεις του, όταν φτάσει στην Ολομέλεια… 
e-dragoumanos.eu

Σχόλια