Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε κίνδυνο η συμφωνία της Γενεύης


Σε κίνδυνο η συμφωνία της Γενεύης Στην ανατολική Ουκρανία και παρά την αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των αυτονομιστών λόγω του Πάσχα που αποφάσισε η κυβέρνηση του Κιέβου, αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε σημείο ελέγχου των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην πόλη Σλάβιανσκ της Α. Ουκρανίας.

Αλληλο-απόδοση ευθυνών
0,,17579807_404,00O κρατικός ρωσικός σταθμός Ροσίγα 24, επικαλούμενος τους ανταποκριτές του, μετέδωσε ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 ρωσόφωνους αυτονομιστές και δύο από τους ενόπλους. Το Κίεβο κάνει λόγο για τουλάχιστον ένα νεκρό και 3 τραυματίες, ενώ οι αυτονομιστές ρίχνουν την ευθύνη της επίθεσης σε ενόπλους ουκρανούς εθνικιστές. Σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών κάνει λόγο για προβοκάτσια, εκφράζει την αγανάκτησή του για το συμβάν και κατηγορεί την Ουκρανία ότι παραβιάζει τη συμφωνία της Γενεύης. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στην περιοχή για να επιθεωρήσει τις ουκρανικές μονάδες.
Πάντως οι ακτιβιστές του λεγόμενου δεξιού τομέα στο Κίεβο διέψευσαν κάθε ανάμειξή τους στην αιματηρή επίθεση και απέδωσαν την ευθύνη στη Μόσχα. Το Κρεμλίνο δια του εκπρόσωπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν προετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και χαρακτήρισε τη στάθμευση ρωσικού στρατού στα σύνορα με τη χώρα ως μέτρο ασφαλείας. Η κατάσταση γενικότερα παραμένει τεταμένη, με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές να βρίσκονται και σήμερα στα οδοφράγματα και έξω από τα δημόσια κτήρια που έχουν καταλάβει. dw.de 


hellasforce.com

Σχόλια