Η ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΟΚΙΖΕ Η ΝΔ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter:@egerssi

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, (1974-2009) οι δυο πυλώνες στήριξης της σαθρής και φαύλης, κατ΄ όνομα και μόνο Δημοκρατίας μας, ήταν τα δυο κόμματα εξουσίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών - μεγαλοεκδοτών, που αλληλοϋποστηρίχτηκαν στο μεγάλο φαγοπότι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και έχουν ακέραια την ευθύνη για την υπαγωγή της πατρίδος μας στα Μνημόνια και τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει αυτή η πολιτική. Έτσι, από τη μια μεριά, αυτά τα πολιτικά αποβράσματα αυτών των δυο κομμάτων, αφού έβαλαν βαθειά το χέρι στο βάζο με το μέλι του δημοσίου χρήματος καθ΄ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, στην πενταετία 2009-2014, το βάζουν βαθειά και στις τσέπες των παντελονιών, όλων των Ελλήνων πολιτών, υφαρπάζοντας το έσχατο υστέρημά τους. Από την άλλη μεριά τα ΜΜΕ πρόβαλαν και εξακολουθούν να προβάλουν αυτούς τους διαπλεκόμενους πολιτικούς, οι οποίοι θα εκπληρώσουν προφανώς μακροπρόθεσμες επιταγές, στο πλαίσιο του δούναι και λαβείν.

Στο πλαίσιο αυτών των τακτικών, θεωρώ πως ανήκει και η συνέντευξη που παραχώρησε η νεοφιλελεύθερη Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ και προσφάτως προσχωρήσασα στη Μνημονιακή ΝΔ, Νίκη Τζαβέλα σε ένα Μέσο που δεν θέλει να απογαλακτιστεί από την Οικογένεια Μητσοτάκη. Η συνέντευξη αυτή, παραχωρήθηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και τον Δημήτρη Κουνιά:
«“Νίκη Τζαβέλα: Το 2009 η ΝΔ ΠΑΣΟΚιζε και έτσι πήγα στον ΛΑΟΣ”. Η δραστήρια ευρωβουλευτής μιλάει μετά τη συμφωνία της με τον Αντώνη Σαμαρά, για τους λόγους που την οδήγησαν να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, αποχωρώντας από τον ΛΑΟΣ, τονίζοντας ωστόσο πως με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είχε άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Στρασβούργο. Η ίδια αναφέρεται στις «μάχες» στις οποίες πρωταγωνίστησε στην Ευρωβουλή, με κυριότερη αυτή για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ μιλά με κολακευτικά λόγια για την προσήλωση της κυβέρνησης Σαμαρά στα εθνικά θέματα. Η κ. Τζαβέλα, πάντως, αφήνει και τις αιχμές της για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι τότε η Ν.Δ. είχε αρχίσει να «ΠΑΣΟΚίζει». 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ:
Η κ. Τζαβέλα θα πρέπει να μας ενημερώσει εάν θυμάται πότε ακριβώς παραιτήθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Intracom. Μήπως παραιτήθηκε την επομένη ημέρα της γνωστοποίησης του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και των υπουργών Εθνικής Αμύνης, Εξωτερικών, Δημοσίας Τάξεως καθώς και ανωτάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας; Αλήθεια, κλήθηκε ποτέ η κ. Τζαβέλα να καταθέσει σχετικά με αυτή την πολύκροτη υπόθεση; Κλήθηκε να καταθέσει για την ανεξιχνίαστη «αυτοκτονία» του ατυχούς Κώστα Τσαλικίδη, ανωτέρου στελέχους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, της οποίας η σχέση με την εταιρεία Intracom ήταν ιδιαίτερα στενή;
Τι ακριβώς θέλει να πει η κ. Τζαβέλα; Μήπως θέλει να πει ότι, κατά τον κρινόμενο χρόνο, στήριζε τις επιλογές του ΛΑΟΣ (2004-2009); Αν πράγματι εννοεί αυτό, μάλλον στερείται οποιασδήποτε πολιτικής σοβαρότητας και βεβαίως δεν έχει ποτέ αναγνώσει το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ της εποχής εκείνης. Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό από τον καταγγελτικό χαρακτήρα του κόμματος κατά της τότε κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και κατά της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ. Όσον δε αφορά τα Εθνικά θέματα, ουδέποτε προέβη στην παραμικρή προφορική ή έγγραφη τοποθέτηση, επί παραδείγματι για το ζήτημα της οριστικής ονομασίας της γείτονος χώρας. Γνωρίζει πως η πάγια θέση τότε του ΛΑΟΣ ήταν «καμιά σύνθετη ονομασία και η οποία θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία». Όταν συντασσόταν με το ΛΑΟΣ συμφωνούσε με αυτή τη θεμελιώδη θέση, από τη στιγμή που επανακάμψασα στη ΝΔ, προφανώς γνωρίζει πως η ΝΔ και η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά, έχουν αποδεχτεί, τη σύνθετη ονομασία και υπολείπεται ακόμη ο προσδιορισμός!
Όταν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμπόδιζε το 2008 στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, εγείροντας βέτο, την είσοδο της FYROM στους κόλπους της «Ατλαντικής Συμμαχίας», η κ. Τζαβέλα θεωρούσε πως ο Κώστας Καραμανλής ΠΑΣΟΚιζε; Δηλαδή, η ίδια συμφωνούσε με την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ; Πίστευε η κ. Τζαβέλα πως ΠΑΣΟΚιζε ο Κώστας Καραμανλής όταν επεδίωκε τη συμφωνία των δυο μεγάλων ενεργειακών έργων με την ομόδοξη και ομόθρησκη Ρωσία, δηλαδή του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου) και του South Stream (κατασκευή και εκμετάλλευση αγωγού φυσικού αερίου), τότε που αυτές τις συμφωνίες τις τορπίλιζε η πατρόνα της κ. Τζαβέλα, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή; Μήπως, ένας από τους λόγους επανένταξής της στη ΝΔ είναι και το γεγονός πως ο σημερινός Πρωθυπουργός, αυτές τις συμφωνίες τις έχει κάνει γαργάρα και τις έχει οριστικά ενταφιάσει προς εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων και όχι βέβαια της εξυπηρέτησης του Εθνικού συμφέροντος; Όπως, επίσης, ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει παγώσει την αγορά των 325 Ρωσικών αρμάτων μάχης, τα οποία είχε σκοπό να αγοράσει ο Κώστας Καραμανλής, αλλά εμποδίστηκε από αυτούς που τον ανέτρεψαν! Θα μας πει η κ. Τζαβέλα, εάν ΠΑΣΟΚιζε ο Κώστας Καραμανλής, όταν είχε εκφράσει την άποψη να χτυπήσει τους νταβατζήδες του δημοσίου συμφέροντος και τους οποίους πιστά όπως άλλωστε παραδέχεται η κ. Τζαβέλα τους υπηρέτησε επί σειρά ετών!

Η κ. Τζαβέλα στην πενταετή θητεία της στην ΕΕ δεν έκαμε ουδεμία παρέμβαση υπέρ της Ελλάδος. Αντιθέτως, επί παραδείγματι, στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους της ευρωζώνης, η κ. Τζαβέλα, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής απίστευτα: “…υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον η Ελλάδα εάν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματική ενωμένη Ευρώπη”. Όπως επίσης, την επομένη, σε συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, η κ. Τζαβέλα, ισχυρίσθηκε την επιεικώς απαράδεκτη θέση πως πρέπει η Ελλάδα να είναι το πειραματόζωο στη διεθνή οικονομική κρίση!. Αλήθεια τι ακριβώς πέτυχε η Τζαβέλα; Τη μεγάλη επιτυχία στο θέμα των ΑΟΖ τη βλέπουμε κάθε μέρα και οικτίρουμε τον άτολμο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που δεν τολμά να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, παρ΄ ότι ήταν προεκλογική του δέσμευση προς τους πολίτες που τον ψήφισαν. Συμφωνεί η κ. Τζαβέλα και με αυτή τη θέση του Πρωθυπουργού γι΄ αυτό επανεντάχτηκε στη ΝΔ που σήμερα συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ; Αποχώρησε δηλαδή, από τη ΝΔ που ΠΑΣΟΚιζε και επανεντάχτηκε στη ΝΔ που εξ ολοκλήρου είναι ΠΑΣΟΚ! Ισχυρίζεται η κ. Τζαβέλα πως πέτυχε τη στροφή της Ευρωπαϊκής πολιτικής προς την ανταγωνιστικότητα σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος. Ευτυχώς που βρέθηκε η εν λόγω κυρία για να συμβουλεύσει τη Γερμανική, τη Βελγική και τη Σουηδική Χαλυβουργία για το πώς θα διαχειριστούν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον καθορισμό των τιμών πωλήσεως του ενεργοβόρου χάλυβος. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να την ευγνωμονούν! Όπως και οι Έλληνες πολίτες, γιατί η κ. Τζαβέλα είναι προσηλωμένη σε Εθνικούς στόχους. Είναι πράγματι Εθνικοί στόχοι, η υποδούλωση της πατρίδος μας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους! Η απόλυτη εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, η παραίτηση από τις ασυλίες της Εθνικής μας κυριαρχίας! Η δήμευση της Εθνικής Δημόσιας περιουσίας, η ανέκκλητη παραίτηση του εκλεκτού της κ. Τζαβέλα, Αντώνη Σαμαρά, από τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και η υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς του Αγγλικού αποικιακού Δικαίου! Η δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, σε υποκατάσταση των Ελληνικών δικαστηρίων! Η υποθήκευση του μέλλοντος της παρούσης γενεάς αλλά και των επόμενων για τα 50 τουλάχιστον προσεχή χρόνια!



Σχόλια