Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποκάλυψη: Να ποιοί πλήρωσαν την ναζιστική εξέγερση στην Ουκρανία – όλα τα στοιχεία!


Αποκάλυψη: Να ποιοί πλήρωσαν την ναζιστική εξέγερση στην Ουκρανία – όλα τα στοιχεία!Αν η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ  για θέματα Ευρώπης & Ευρασίας Victoria Nuland δεν είχε πει «F ** k» την ΕΕ , « λίγοι ξένοι  θα είχατε  ακούσει για τον Πρέσβη Geoffrey Pyatt …. ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της περιίφημης τηλεφωνικής κλήσης της .
Αλλά τώρα ο άνθρωπος της Ουάσιγκτον στο Κίεβο κερδίζει τη φήμη ως το πρόσωπο της εκστρατείας αποσταθεροποίησης τύπου CIA
  αποσταθεροποίησης που έριξε τον διεφθαρμένο , αλλά νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς  .
Ο Geoffrey Pyatt είναι ένα από τους ανώτερους  αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κάνει ό, τι έχει πει και ο ίδιος και φαντάζεται τον εαυτό του ως ένα είδος του διαχειριστή της CIA ,  λέι γελόντας ο Ray McGovern , ο οποίος εργάστηκε για 27 χρόνια ως αναλυτής πληροφοριών για τον οργανισμό . » Θα χρησιμοποιηθεί για να κάνει αυτά τα πράγματα η CIA », λέει στο Democracy Now . «Ξέρω ότι αυτό είναι ένα γεγονός . » Τώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , με τους διπλωμάτες με τα  παλτό και γραβάτες , twitter και facebook λογαριασμούς , και μια τσάντα με καλούδια, χτίζει την υποστήριξη για την αμερικανική πολιτική .
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ελέγχει τις πρωταρχικές πηγές χρηματοδότησης για μη στρατιωτική επέμβαση , συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου National Endowment for Democracy ( NED ) , την οποία η Ουάσιγκτον δημιούργησε για τη χρηματοδότηση μυστικής και παράνομης δράσης …και άλλων ατόμων που παρουσίασαν πώς η CIA διοχετεύει χρήματα μέσω ιδιωτικών ιδρυμάτων , συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος  Ford . Η κυβέρνηση ελέγχει επίσης την μακαράν πολύ καλύτερα χρηματοδοτούμενη Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης ( USAID ) , μαζί με ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο των ομάδων από ιδιώτες εργολάβους . Επίσης η κυβέρνηση συντονίζει με τους ομοϊδεάτες κυβερνήτες  και τους παράλληλους θεσμούς , κυρίως στον Καναδά και τη Δυτική Ευρώπη . Και μέσωτης  υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Victoria Nuland , η κυβέρνηση είχε τον Geoff Pyatt να συντονίζει το πραξικόπημα στο Κίεβο .
Η CIA , NSA , και το Πεντάγωνο παρέχουν πιθανώς τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους … . Αλλά αν ο McGovern ξέρει το σκορ , όπως έπρεπε , διπλωμάτες διηύθυναν την εκστρατεία για την αποσταθεροποιήσει της  Ουκρανίας και αναμείχθηκνα στην βρώμικη δουλειά .
Από τότε που ο Μπιλ Κλίντον κάθισε στο Οβάλ Γραφείο , η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της έχουν εργαστεί ανοιχτά και κρυφά να επεκταθεί το ΝΑΤΟ μέχρι τα ρωσικά σύνορα και Στόλου της Μαύρης Θάλασσας , προκαλώντας την άσχημα πληγωμένη ρωσική αρκούδα . Έχουν επίσης εργαστεί για να φέρουν την Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην νεοφιλελεύθερη οικονομία της Δύσης , απομονώνοντας τους Ρώσους αντί να προσπαθούν να τους φέρουν μέσα στην πτυχή .  Η πολιτική έχει διακομματική και υπερατλαντική υποστήριξη , συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της παλιάς σχολής εθνικιστών της Αμερικής , φιλελεύθερων του Ψυχρού Πολέμου , γεράκια τύπο Χίλαρι , και πολλούς  από την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα .
Οι Δυτικέ προκλήσεις στην Ουκρανία αποδείχθηκαν πιο άμεσα αντιπαραγωγικές . Έδωσαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν την τέλεια ευκαιρία για μια φιλορωσική επέμβαση στην Κριμαία , που είχε σίγουρα σκεφτεί πριν , αλλά ποτέ ως προτεραιότητα . Οι προκλήσεις τον ενθάρρυναν να σταθεί ως πραγματικός ρώσος εθνικιστής , που θα τον κάνει πιο δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε . Με αυτό τον τρόπο θύμισαν την παλιά ρήση του Ιωσήφ Στάλιν : «Δεν είναι οι ψήφοι που μετράνε , αλλά ποιος μετράει τις ψήφους . «

Οι εντάσεις θα αυξηθούν καθώς ο επιλεγείς από τις ΗΠΑ προσωρινός πρωθυπουργός Arseniy Yatsenyuk – ο άνθρωπος μας  μπαίνει στο ΔΝΤ για να επιβάλει μια ελληνικού , ισπανικού και ιταλικού τύπου λιτότητα . Πιεσμένοι Ουκρανοί αναμφίβολα θα αντεπιτεθούν, ειδικά στους ρωσόφωνους ανατολικά . Σύμφωνα με το Der Spiegel , ένα επιβλητικό τρία τέταρτα των ανθρώπων εκεί δεν υποστηρίζουν το πραξικόπημα ή την κυβέρνηση …. Μια εγχώρια σύγκρουση που θα μπορούσε να χωρίσει την Ουκρανία σε δύο αναπόφευκτα και να γίνει ακόμη περισσότερο πολύπλοκη η γεωστρατηγική πάλη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης .
Όπως το θέτει ο McGovern , «Το ερώτημα είναι : Ποιος τους ανέλαβε ….Ποιος τους ώθησε …Ποιος τους προκάλεσε για τα δικά τους ιδιαίτερα στρατηγικά συμφέροντα ? «

Επανάσταση κατά παραγγελία
Φτάνοντας στην ουκρανική πρωτεύουσα , στις 3 Αυγούστου , ο Pyatt εγκρίνει σχεδόν αμέσως μια επιχορήγηση για ένα online κατάστημα τηλεόρασης που ονομάζεται Hromadske.TV , που θα αποδειχθεί απαραίτητο για την οικοδόμηση των διαδηλώσεων Euromaidan εναντίον του Γιανούκοβιτς . Η επιχορήγηση ήταν μόνο 43.737 δολάρια , με ένα επιπλέον $ 4.796 αργότερα στις 13 Νοεμβρίου . Απλά αρκετά για να αγοράσουν το μέτριο εξοπλισμό που απαιτείται .
Πολλοί από τους δημοσιογράφους στο Hromadske είχαν  δουλέψει στο παρελθόν με αμερικανούς ευεργέτες . Ο αρχισυντάκτης Roman Skrypin ήταν συχνός συνεισφέρων στο Ουάσιγκτον Radio Free Europe / Radio Libertyand , χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ Ukrayinska Pravda . Το 2004 , είχε βοήθησε να δημιουργηθεί το Channel 5 , που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Πορτοκαλί Επανάσταση που ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί ήταν οι εγκέφαλοι το 2004 .
Ο Skrypin είχε ήδη πάρει 10.560 δολάρια από το Διεθνές Ίδρυμα George Soros Αναγέννηση ( IRF ) , η οποία ήρθε ως πρότση Pyatt . Κάποια στιγμή μεταξύ του Δεκεμβρίου και του επομένου Απριλίου, το IRF θα δώσει στο Hromadske άλλα 19.183 $ .
Η Μεγαλύτερη χρηματοδότηση του Hromadske κατά την περίοδο αυτή προήλθε από την Πρεσβεία των Κάτω Χωρών , η οποία έδωσε ένα γενναιόδωρο $ 95.168 .
Για τον Pyatt , το αποτέλεσμα ήρθε στις 21 Νοεμβρίου , όταν ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς βάλλεται για  μια Συμφωνία Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση . Μέσα σε λίγες ώρες το Hromadske.TVσε απευθείας σύνδεση με έναν από τους δημοσιογράφους της άναξε την σπίθα που έριξε τον Γιανουκόβιτς .
«Προωθήστε ένα μοναχικό , θαρραλέο ουκρανό αντάρτη , ηγετικό ερευνητή δημοσιογράφο «, γράφει ο Snyder . » Ένας σκούρος στο δέρμα δημοσιογράφος που παίρνει φυλετικό προφίλ από το καθεστώς …ένας μουσουλμάνος …Και Αφγανός . Αυτός είναι ο Μουσταφά Nayem , ο άνθρωπος που ξεκίνησε την επανάσταση . Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , κάλεσε τους μαθητές και άλλους νέους να συσπειρωθούν στηνκεντρικήπλατεία του Κιέβου για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής επιλογής για την Ουκρανία . «
Για καλό ή για κακό , οι λαϊκές εξεγέρσεις έχουν αλλάξει την ιστορία πολύ πριν από το ραδιόφωνο , την τηλεόραση ή το Διαδίκτυο . Οι νέες τεχνολογίες επιταχύνουν μόνο το παιχνίδι .  Ο Σόρος χρηματοδότησε Media Center  γι την ουκρανική κρίση για να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τα γεγονότα στην Ουκρανία  και είμαι ακόμα προσπαθούμε να εντοπίσουμε ποιος πλήρωσε για τα Euromaidan PR , στην ιστοσελίδα της Γραμματείας Δημοσίων Σχέσεων της Επίσημης στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Αντίστασης .
Πορτοκαλί Επανάσταση II
Η Προετοιμασία της εξέγερσης  ξεκίνησε πολύ πριν ο Pyatt φτάσει στη χώρα και πολλά περιστράφηκαν γύρω από έναν ταλαντούχο και πολύγλωσσο Ουκρανό με το όνομα Oleh Rybachuk , ο οποίος είχε παίξει αρκετές βασικούς ρόλους στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004 .
Το 2004 , ο Rybachuk ήταν επικεφαλής το προσωπικού  και της πολιτικής εκστρατείας του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ προεδρικού υποψήφιου Βίκτορ Γιούσενκο .
Εκείνη την εποχή , το Σύμφωνο και IRF Σόρος εργάζονταν σε μια κοινή προσπάθεια για την παροχή μικρών επιδοτήσεων σε περίπου 80 τοπικές ΜΚΟ . Αυτό συνεχίστηκε την επόμενη χρονιά με επιπλέον χρήματα από το East Europe Foundation .
Άλλη  χρηματοδότηση προήλθε από την Πρεσβεία , μέσω του Ταμείου Media Development , η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το Γραφείο Δημοκρατίας , Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας . Άλλα χρήματα προήλθαν από την Internews Network, που λαμβάνει χρηματοδότηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , η USAID , Institute of Peace ( USIP ) και μια μεγάλη ποικιλία από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες , διεθνείς οργανισμούς, καθώς και ιδιώτες χορηγούς . Ακόμα άλλα χρήματα προήλθαν από την IRF του Soros .
Αυτός που πληρώνει …
Ο Rybachuk είχε ένα καλό λόγο για την επαναστατική αισιοδοξία του . Οι δυτικοί χορηγοί που του τον είχαν ανεβάσει εκ των  προτέρων…έδωσαν στον Rybachuk του Κέντρου UA και έξι συνεργαζόμενες ομάδες  $ 800,000 . Η PACT , η οποία πήρε κανονικά τα χρήματά της από την USAID , συνέβαλε την μερίδα του λέοντος με  $ 632.813 , αν και μέρος αυτού προέρχεται από την Omidyar Network , ένα ίδρυμα που έχει συσταθεί από τον Pierre και τη σύζυγό του .
Σε αυτά περιλαμβάνεται μια διετής επιχορήγηση των $ 335.000 , το Σεπτέμβριο του 2011 , και ένα άλλο ποσό $ 769.000 , που  τον Ιούλιο του 2013 . Μερικά από τα χρήματα πήγαν για να επεκτείνει ο Rybachuk την τεχνολογία -πλατφόρμες ..
Τι έκαναν με όλη αυτή η χρηματοδότηση ; Μερικά από αυτά μοιάζoυν με ιδιωτική φιλανθρωπία ….


hellasforce.com

Σχόλια