Πρωταγωνιστής με τα βότανα δεν γίνεσαι Θεοδωράκη....

Ο χρόνος χάθηκε στην μετριότητα των μικρομεσαίων και στην αναποτελεσματικότητα των ισορροπιών.
Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξάλλου ήταν χρόνιος υποστηρικτής των ισορροπιών, των μικρών,
των μικρομεσαίων, των ήπιων,  των νηπίων, των εναλλακτικών και των διαφορετικών.
Όχι Σταύρε Θεωδοράκη, δεν βρίσκεται η λύση στο πρόβλημα μας στην τυποποίηση των ελληνικών βοτάνων, ούτε θα σωθεί η Ελλάδα από το χώμα τον ήλιο και την θάλασσα, όπως γράφεις στο κείμενο σου με τίτλο: Ξεκινάμε.
Που αλήθεια ξεκινάμε να πάμε; Στο παρελθόν ή στο μέλλον;
Προσωπικά δεν σε ακολουθώ.
Εγώ το μέλλον το βλέπω στην πυρηνική ενέργεια, στο υδρογόνο, στην βιοτεχνολογία,  στην ρομποτική, στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα μπορούν να σταθούν ισάξια στην παγκόσμια οικονομία.
Δεν είναι το μέλλον στα βότανα, το μέλλον είναι στις μεγάλες υδροπονικές καθετοποιημένες καλλιέργειες και στις ρομποτικά αρμεγμένες φάρμες αγελάδων, που θα μπορούν να στηρίξουν τις πόλεις των 5-10-15 εκατομμυρίων.
Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να φυτοζωούν γιατί κανένας σοβαρός τουριστικός παράγοντας του εξωτερικού δεν έχει διάθεση να ασχολείται με τα περίπτερα.
Χόρτασε η Ελλάδα από εναλλακτικούς και μικρομεσαίους αγρότες και επιχειρήσεις που δεν ήταν άξιοι να εξασφαλίσουν ένα προϊόν για δώδεκα μήνες, τώρα χρειαζόμαστε μεγάλους άξιους παίχτες να διαφημίσουν και να στηρίξουν μια γκάμα προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Θεωδοράκης, μάλλον δεν ξέρει ότι η παγκόσμια αγορά αποτελείτε από 7 δις.
Δεν ξέρει ο Σταύρος Θεωδοράκης ότι η Τουρκία με μισά χιλιόμετρα ακτών δέχεται ετησίως 35 εκατομμύρια τουρίστες η Γαλλία δέχεται 82,  η Γερμανία 70  ενώ εμείς μόνο 17, ναι ορθά η Γερμανία είναι πολύ μπροστά από εμάς.
Σταύρο, άστο σου λέω άστο δεν γίνεσαι πρωταγωνιστής με τα βότανα, όταν ο γείτονας φτιάχνει αεροπλανοφόρα.
Σταύρο άστο σου λέω, ξέχνα το την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου παρουσίασε η Τουρκία το πρώτο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος με 20 ώρες αυτονομία.
Σταύρο σου γράφω άστο, η Εύα Αντωνοπούλου του σκάϊ είπε ότι δεν βλέπει οι ξένοι να παίρνουν τις δουλειές των ελλήνων γιατί αυτή δεν βλέπει έλληνες στα φανάρια.
Λέτε να κάνει και η Εύα κόμμα;
Σταύρο σου λέω άστο και μην το ψάχνεις και εσύ μετράς το κέρδος σε χρήμα, ενώ οι άλλοι μετρούν το κέρδος σε χρόνο.
Φως δεν βλέπω, η πορεία μας προς μια τριτοκοσμική κοινωνία και οικονομία, των βοτάνων και των θέσεων εργασίας στα φανάρια θα συνεχιστεί, όσο δεν κατανοούμε ότι ένα αυτοκίνητο αξίας 50 000 ευρώ κατασκευάζεται σε πέντε λεπτά από δύο ειδικευμένους εργάτες, ενώ για να κάνεις 50 000 στα βότανα χρειάζονται 10 χειρονακτικοί τριτοκοσμικοί εργάτες και ένας χρόνος.
Πολλές φορές συμβαίνει κάποιος που περπατάει προς τα μπροστά να νομίζει ότι προοδεύει, όταν όμως μπει στην διαδικασία να μετρήσει την απόσταση του από τους άλλους συνειδητοποιεί ότι απομακρύνθηκε από την πρόοδο.
Προτείνω, αντί να σκεφτόμαστε και να συσκεφτόμαστε και με δεδομένο ότι έχουν αποτύχει και οι πορείες μας προς τους εναλλακτικούς και τους τρίτους δρόμους, να επικεντρωθούμε στην αντιγραφή των μεγάλων και των πρωτοπόρων.
Ότι δεν επεκτείνεται, συρρικνώνετε, αυτό ισχύει για γλώσσες οικονομίες  πολιτισμούς λαούς έθνη.
Gian400@hotmail.com
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια