Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αν δεν κάνουμε ότι λέει η Τρόικα θα έχουμε πρόβλημα» είπε ο Υπουργός


«Αν δεν κάνουμε ότι λέει η Τρόικα θα έχουμε πρόβλημα» είπε ο ΥπουργόςΠοιος υπολογίζει τον λαό… Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις πως «Θα υπάρξει πρόβλημα αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε το κείμενο του πολυνομοσχεδίου». Μιλάμε για… μεγάλη διαπαγμάτευση με την Τρόικα!!! Ότι πουν οι δανειστές και οι υπόλοιποι σπίτια σας.
Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θα χρειαστεί ενας μήνας για να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές της αγοράς στα νέα δεδομένα για το γάλα και επανέλαβε οτι η τιμή του θα μειωθεί.

Το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας μπορεί να ειναι μια απο τις τρεις τουριστικές περιοχές όπου σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα επιτραπεί να ανοίγουν τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο, δήλωσε σήμερα στο Mega ο Υπουργός Ανάπτυξης.
Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, προϋπόθεση είναι να το ζητήσουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες και οι φορείς τους καθώς η λειτουργία θα ειναι προαιρετική. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του κ. Χατζηδάκη θα είναι αρκετές οι τουριστικές περιοχές που θα ζητήσουν να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι «το κείμενο του πολυνομοσχεδίου όπως εχει διαμορφωθεί θα γίνει αποδεκτό απο την τρόικα. Αν αρχίσουμε όμως να το ξηλώνουμε θα υπάρξουν προβλήματα».
Υποστήριξε ακόμα οτι τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ήταν μνημονιακή υποχρέωση πριν αναλάβει εκείνος το υπουργειο.
Κάθε φορά που συζητούσαμε με την τρόικα για την επόμενη δόση οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεταν το θέμα, δήλωσε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού θα χρειαστεί ενας μήνας για να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές της αγοράς στα νέα δεδομένα για το γάλα και επανέλαβε οτι η τιμή του θα μειωθεί.

«Όποιο προέρχεται απο την Ελλάδα θα φέρει ελληνικό σήμα. Τώρα και με τη σφραγίδα του κράτους θα μπορούμε να αγοράζουμε Ελληνικό γάλα», σημείωσε.
Επανέλαβε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: το γάλα ημέρας, που θα έχει διάρκεια ζωής δύο ημέρες, το γάλα απλής παστερίωσης στο οποίο δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για τη λήξη του σε πέντε ημέρες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά διευρύνονται τα περιθώρια ανάλογα με τον τρόπο παστερίωσης της κάθε εταιρίας και τέλος το μακράς διαρκείας.

hellasforce.com

Σχόλια