Προσπάθεια παρεμβολών των ρωσικών δορυφόρων από Δυτική Ουκρανία…


Προσπάθεια παρεμβολών των ρωσικών δορυφόρων από Δυτική Ουκρανία…Aπόπειρα ραδιο- ηλεκτρονικών επιθέσεων στους δορυφόρουςτης ρωσικής τηλεόρασης από το έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας έχει καταγραφεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών / Επικοινωνιών.
Η ενέργεια αυτή γίνεται λίγες μέρες μετά το μπλοκάρισμα της Ουκρανίας  σε ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια , μια κίνηση που επικρίθηκε από τον ΟΑΣΕ .
Το υπουργείο σημείωσε ότι « αυτοί που κάνουν τέτοιες ενέργειες » για να επιτεθούν σε ρωσικούς δορυφόρους που αναμεταδίδουν τηλεοπτικά σήματα , » θα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες , αναφέρει το Ria . Το υπουργείο δεν συμμερίζεται οποιεσδήποτε λεπτομέρειες της επίθεσης .
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα , ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ ) επέκρινε την κατασταλτική κίνηση του Κιέβου για να σταματήσει τη μετάδοση των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών, μετά τις δηλώσειςτης Ουκρανίας που υποστήριξε ότι κλείνοντας τους σταθμούς εξασφαλίζεται η εθνική ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας .
Η απαγόρευση των τηλεοπτικών προγραμμάτων χωρίς νομική βάση είναι μια μορφή λογοκρισίας.

Τα θέματα εθνικής ασφάλειας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε βάρος της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των ΜΜΕ Ντούνια Mijatović.

Σχόλια