Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως θα γίνει βρε αδελφέ, οι «κακές» συνήθειες δεν κόβονται


Πως θα γίνει βρε αδελφέ, οι «κακές» συνήθειες δεν κόβονταιΤιμή και δόξα στον αείμνηστο, Νίκο Παπάζογλου για την ερμηνεία του στο τραγούδι «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Που στη νεότερη Ελλάδα ταιριάζει γάντι. Και κυρίως στις ημέρες μας,
που υποτίθεται πως η χώρα εξυγιαίνεται και προχωρά προς ένα καλύτερο αύριο. Μπα, όλα τα ίδια μένουν.
Τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Διαπραγματεύσεις…. Τέλος πάντων. Η κυβέρνηση παρουσιάζεται αποφασισμένη να πιστώσει τους λογαριασμούς χαμηλοσυνταξιούχων και ένστολων, με το «μέρισμα» που τους αντιστοιχεί, από το πρωτογενές πλεόνασμα, πριν από τις Ευρωεκλογές.
Αυτό μεταδίδεται από κυβερνητικές πηγές, μετά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η Τρόικα την ίδια ώρα έχει αντίθετη άποψη και δεν συμμερίζεται την διάθεση της ελληνικής πλευράς, η οποία όμως δεν μπορεί να δείξει πως δεν… μάχεται αφού μπροστά βρίσκονται και οι Ευρωεκλογές.
Και αυτή είναι η λέξη κλειδί στην όλη ιστορία. Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν μέσω κάποιων ελάχιστων παροχών, που θα δοθούν για μία και μοναδική φορά και μετά τέλος, να δείξουν πως κρατάνε ισχυρή στάση απέναντι στην Τρόικα έτσι ώστε να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ψήφους για τις Ευρωεκλογές.
Και τι παροχές; Βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους… Δηλαδή, να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα σε πιο λίγο κόσμο. Και οι υπόλοιποι; Οι άνεργοι, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι (που τους κόπηκαν πολλά περισσότερα χρήματα), οι, οι, οι…. Που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις….
Και μην πει κάποιος, πως η κατάσταση στην χώρα είναι δύσκολη και χρήματα δεν υπάρχουν. Γιατί καθημερινά βλέπουμε, ακούμε, διαβάζουμε το τι γίνεται. Χρήματα δεν υπάρχουν για τον απλό λαό. Από εκεί και πέρα γίνεται ένα ατέλειωτο πάρτι…..
Εντάξει, δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική. Έτσι γινόταν πάντα στη χώρα ενόψει εκλογών. Πόσο μάλλον τώρα που η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη για το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
«Πάμε για να τα βρούμε παρά να τα σπάσουμε με την τρόικα», αναφέρουν από την Κυβέρνηση. Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή; «Θα υλοποιήσουμε όλα όσα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», τονίζουν. Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Όλα για τις Ευρωεκλογές. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

http://www.hellasforce.com/?p=2210

Σχόλια