Aεροπορικές ασκήσεις ξεκίνησε το ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας..

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε αεροπορικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας..Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει στρατιωτικά γυμνάσια στην Πολωνία, καθώς πρόσφατα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ αναμένεται να λάβουν μέρος στις ασκήσεις . Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν καθυστερήσει τις ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, με τις ΗΠΑ να διευκρινίζουν ότι οι ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί πριν ξεσπάσουν οι ταραχές στην Ουκρανία .
Οι αεροπορικές ασκήσεις ξεκίνησαν την

Τρίτη στην Αεροπορική Βάση Lask στην κεντρική Πολωνία . Την άσκηση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Πολωνίας Bronislaw Komorowski , μιας και συμμετείχαν τέσσερα πολωνικά F-16. Ένα μεατφορικό αεροσκάφος C 130 της USAF ΗΠΑ προσγειώθηκε με το προσωπικό υποστήριξης , ενώ τουλάχιστον 12 αμερικανικά F – 16 και 300 άτομα πρόκειται να αφιχθούν μέχρι την Πέμπτη
Ο Πολωνός πρόεδρος δήλωσε " Ελπίζω ότι τα γεγονότα στα ανατολικά μας σύνορα, που είναι επίσης σύνορα του ΝΑΤΟ, θα ενθαρρύνουν σκληρές αποφάσεις σχετικά με πολωνική ασφάλεια", αναφέρει το Reuters.
Η απόφαση να αναπτυχθούν τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ επήλθε μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel και του Πολωνού ομόλογου του Tomasz Siemoniak την Κυριακή .
Τη Δευτέρα , το ΝΑΤΟ έδωσε επίσης το πράσινο φως για πτήσεις των ιπταμένων radar ( AWACS ) και για αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία, σ προκειμένου να παρακολουθούν την κρίση στην Ουκρανία .

Σχόλια