Ραχήλ Μακρή: "Αποδεικνύουμε με συνέπεια και ακρίβεια ότι υλοποιούμε ότι υποσχόμαστε.."

3 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση της τομεάρχη Περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή


Ραχήλ Μακρή: «Αποδεικνύουμε με συνέπεια και ακρίβεια ότι υλοποιούμε ότι υποσχόμαστε. Προβαίνουμε σε κάθε θεσμική ενέργεια προκειμένου η περιοχή Τεμπλονίου Κέρκυρας από οικολογική βόμβα να αναβαθμιστεί ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και απαιτήσεις των κατοίκων της.»


Την 1η Νοεμβρίου 2013
η τομεάρχης Περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή στα πλαίσια περιοδείας με τον Βουλευτή Επικρατείας του κινήματος, κ. Τέρενς, Νικόλαο Κουίκ είχε επισκεφτεί και ενημερωθεί για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Σύμφωνα με κατοίκους και φορείς της περιοχής το συγκεκριμένο ΧΥΤΑ αποτελεί οικολογική βόμβα και πηγή κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
Η κα Ραχήλ Μακρή είχε δεσμευτεί να μελετήσει τα στοιχεία και να προβεί στις θεσμικές κοινοβουλευτικές ενέργειες προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου.

Η παρέμβαση της Γραμματέως της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή, που κορυφώθηκε με σχετική επιστολή είχε ως αποτέλεσμα τη συνεδρίαση της επιτροπής αυτής την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου με θέμα "Επίκαιρα ζητήματα στη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων". Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ:

  • Σπύρος Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,
  • Στυλιανός Μποζίκης, Δήμαρχος Ζακύνθου,
  • Ιωάννης Τρεπεκλής, Δήμαρχος Κέρκυρας,
  • Ανδρέας Ξένος, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου,
  • Σπυρίδων Κροκίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νήσου Κέρκυρας,
  • Βασίλης Λιόκας, Μηχανολόγος Μηχανικός του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Μαγδαληνή Παπανικολάου, Υπεύθυνη Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά από την Βουλευτή Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, ότι με συνέπεια και ακρίβεια ότι κάνουμε πράξη ότι υποσχόμαστε. Η δράση της Βουλευτού πέρα από τα παλαιοκομματικά στεγανά και η συνείδηση ότι αποτελεί εκπρόσωπο όλων των Ελλήνων πολιτών παράγει απτά αποτελέσματα και τεκμηριώνει την δέσμευση απέναντι στον Ελληνικό Λαό ως συνεχή και ακλόνητη προσφέροντας σιγουριά έναντι στην αβεβαιότητα για το αύριο, που δημιουργούν οι εκπρόσωποι της μνημονιακής υποταγής.

Μέχρι την επίλυση του ζητήματος του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου οι θεσμικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της κας Ραχήλ Μακρή θα συνεχιστούν, καθώς είναι καιρός να δοθεί τέλος στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής ενός ολόκληρου νησιού, του περιβάλλοντος και στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Είναι καιρός η περιοχή του Τεμπλονίου να αναβαθμιστεί και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και προσδοκίες των κατοίκων της.



Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

rachil.makri@parliament.gr

Σχόλια