ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Να εξαιρεθούν οι σεισμόπληκτες Κεφαλονιά - Ιθάκη, από τις επερχόμενες περικοπές επενδύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου, ζητά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα Ιόνια νησιά υπό την Κοινοβουλευτική του εποπτεία.
Το αίτημα αφορά κυρίως ξενοδοχειακές και μεταποιητικές επιχειρήσεις
και έχει ήδη υποβληθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σπύρο Γαλατσιάτο, στον Πρωθυπουργό όταν επισκέφθηκε το νησί, αλλά χωρίς καμία αντίδραση, μέχρι στιγμής, από την πλευρά του τελευταίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ»

κ. Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω επιστολή του Προέδρου των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, αναφορικά με το μείζον θέμα των επιχορηγήσεων που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος. Την απέστειλε στα μέλη της Ένωσής του (όπως και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου) και αφορά απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα του σεισμοπαθούς νησιού του, που υπέβαλε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, κατά την σύντομη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά την εδώ επίσκεψη του Πρωθυπουργού, μεταξύ των άλλων καταθέσαμε και εγγράφως το ακόλουθο αίτημα για το οποίο ζητάμε και τη δική σας παρέμβαση.

«Επειδή μετά την αλματώδη αύξηση του τουρισμού της τελευταίας διετίας στα Νησιά μας (31%) και με την συνεχιζόμενη αυξητική τάση στα early bookings αλλά και στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για το 2014, προσδοκούμε ακόμα μια διψήφια αύξηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ενδιαφέροντος για επενδύσεις τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς επενδυτές. Αλλά επίσης και τα υφιστάμενα ξενοδοχεία πρέπει να εκσυγχρονιστούν ώστε να ανταπεξέλθουν στην εν λόγω αυξανόμενη ζήτηση. Άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της ζήτησης σε προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής, κάτι που επίσης έχει αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον είτε για την επέκταση των υφιστάμενων μονάδων μεταποίησης είτε για τη δημιουργία νέων.

Παρακαλούμε λοιπόν να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά και η Ιθάκη από την επικείμενη μείωση των ποσοστών επιχορήγησης που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος για παραγωγικές επενδύσεις, τόσο του ξενοδοχειακού κλάδου όσο και της μεταποίησης».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Σπύρος Γαλιατσάτος»

Με βάση τα ανωτέρω, σας ερωτώ κ.κ. Υπουργοί:

  • Σκοπεύετε να κάνετε και μάλιστα ΑΜΕΣΑ αποδεκτό το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Σχόλια