Η απόλυτη ξεφτίλα...

Φορολογούμενοι εμφανίζονται στο Taxis ως οφειλέτες ενώ έχουν πληρώσει Φορολογούμενοι εμφανίζονται στο Taxis ως οφειλέτες ενώ έχουν πληρώσει

Κομφούζιο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις πληρωμές καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ενώ έχουν πληρώσει κανονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών τα ποσά των φόρων που χρωστούσαν εμφανίζονται στο Taxis και στο Taxisnet να μην τους έχουν εξοφλήσει.

Ετσι θεωρούνται οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών και δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα για διάφορες συναλλαγές τους, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις εισοδημάτων και καταθέσεων.
Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι βλέπουν στο «λογαριασμό» τους στο Taxisnet να τους έχουν καταλογιστεί ως «ληξιπρόθεσμες οφειλές» τα ποσά των μηνιαίων δόσεων φόρου εισοδήματος ή φόρου ακίνητης περιουσίας ή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που έχουν ήδη εξοφλήσει στις τράπεζες με βάση την «Ταυτότητα Οφειλής».
Ρυθμοί... χελώνας
Οι φορολογούμενοι που επισκέφθηκαν την εφορία τους για να διαμαρτυρηθούν ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. ότι το σύστημα με το οποίο ενημερώνονται οι υπηρεσίες για τις εξοφλήσεις φόρων που γίνονται πλέον στο σύνολό τους στις τράπεζες λειτουργεί με? ρυθμούς χελώνας. Τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών ενημερώνονται για πληρωμές που γίνονται μέσω των τραπεζών με μεγάλη καθυστέρηση, που μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 2 ή 3 εβδομάδες.
Οπως εξηγούν οι εφοριακοί κάθε μέρα, οι τράπεζες εκδίδουν αναλυτικούς καταλόγους με στοιχεία (ΑΦΜ, Ταυτότητα Οφειλής, εξοφληθέν ποσό) για όλες τις πληρωμές που έγιναν και τους αποστέλλουν στις Δ.Ο.Υ., είτε ηλεκτρονικά είτε εντύπως δι' αλληλογραφίας. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. καταχωρίζουν μία προς μία τις πληρωμές που αναγράφουν οι κατάλογοι, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα (Τaxis και Taxisnet) να ενημερωθούν για όλες τις εμπρόθεσμες πληρωμές. Για να ολοκληρωθεί μια τέτοια διαδικασία απαιτεί πολλές ημέρες.
ethnos.gr

Σχόλια