Ιδού η κίτρινη...φτηνή Γερμανική προπαγάνδα..

«Οι Έλληνες πιο πλούσιοι από μας»
 Την «τιμητική» της έχει η Ελλάδα στην εφημερίδα Bild. Ο αρθρογράφος της εκθέτει τους λόγους που εξηγούν γιατί οι Έλληνες είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς. «Λιγότεροι φόροι, περισσότερα ακίνητα, φορολογικά κόλπα».

«Τα στοιχεία είναι επίσημα», αναφέρεται στον υπότιτλο, «Ο μέσος όρος της περιουσίας (των Ελλήνων) είναι διπλάσιος από ότι στη Γερμανία, αλλά η (γερμανική) κυβέρνηση σχεδιάζει τη χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων».
«Οι απειλούμενοι από τη χρεοκοπία Έλληνες χρειάζονται και πάλι δισεκατομμύρια που πρέπει να πληρώσουμε εμείς», αναφέρεται στο άρθρο επικαλούμενο τις πληροφορίες για ένα νέο πακέτο ύψους μέχρι 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 δισ. θα χρεωθεί η Γερμανία. «Είναι απίστευτο, γιατί οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς. Τα κάθε νοικοκυριό διαθέτει περιουσία πάνω από 101.900 ευρώ, όπως κατέγραψε το 2013 η ΕΚΤ. Ο μέσος όρος ενός γερμανικού νοικοκυριού είναι 52.000 ευρώ, πώς είναι δυνατόν», αναρωτιέται οι αρθρογράφος. Η εφημερίδα Bild αναφέρει στη συνέχεια ότι γνωρίζει γιατί οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι και παραθέτει τους λόγους. «Λιγότεροι φόροι, περισσότερα ακίνητα»
«Οι Έλληνες έχουν περισσότερα ακίνητα...»«Οι Έλληνες έχουν περισσότερα ακίνητα...»
«Πληρώνουν λιγότερους φόρους. Ένας μεσαίος μισθωτός πλήρωνε μέχρι και πριν από 3 χρόνια 18,8% φόρους και κοινωνική εισφορά, ένας Γερμανός 39,2%. Το επιτόκιο αποταμίευσης ανέρχονταν στο 10%, στη Γερμανία στο 26,4%. Βέβαια η ελληνική κυβέρνηση αύξησε αισθητά τους φόρους με το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά το ΔΝΤ επισημαίνει ότι δεν καταγράφονται πρόοδοι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο δεύτερος λόγος κατά τη γερμανική εφημερίδα είναι τα πολλά ακίνητα. «Το 72% των Ελλήνων έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα ή ολόκληρο σπίτι, στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 44%». Ο τρίτος λόγος είναι η μεγάλη σύνταξη, όπου ένας έλληνας συνταξιούχος παίρνει το 110% του ετήσιου μέσου εισοδήματός του, δηλαδή περισσότερο από τον μέσον όρο του μισθού ενός εργαζόμενου, ενώ στη Γερμανία ένας συνταξιούχος παίρνει το 58% του μέσου όρου του μισθού του. Επί πλέον μέχρι πρότινος οι Έλληνες μπορούσαν να πάρουν ολόκληρη σύνταξη μετά από 35 μέχρι τα 37 χρόνια εργασίας, στη Γερμανία μετά από 45 χρόνια σύμφωνα με περσινή μελέτη του ΟΟΣΑ.
Ειρήνη Αναστασοπούλου. Deutsche Welle

Σχόλια