ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ, ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ»
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του τα νησιά του Ιονίου, έκανε (03.02.2014) την εξής δήλωση:


«Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά, συνεχίζει την δοκιμασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του Καθηγητή Σεισμολογίας Άκη Τσελέντη ότι το ρήγμα μπορεί να «γεμίσει» σε άλλο σημείο και να αποδώσει και άλλη δυνατή ενέργεια.

Με τον Άκη Τσελέντη έχω μιλήσει αρκετές φορές από το πρωί. Πάνω απ’ όλα τον άκουσα θυμωμένο και αηδιασμένο με αυτά που συμβαίνουν και του συμβαίνουν:

  1. Απορρίπτει τις επικίνδυνες αλλά και φαιδρές θεωρίες που διασπείρουν μη Σεισμολόγοι Καθηγητές ότι η σημερινή δόνηση προέρχεται από άλλο ρήγμα, προκαλώντας και τον πανικό στους κατοίκους του νησιού.
  2. Αν και ο ίδιος είναι Κεφαλλονίτης, Καθηγητής Σεισμολογίας στην Πάτρα που ελέγχει όλη την απέναντι νησιώτικη περιοχή, δεν έχει ερωτηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ κρατικό, αυτοδιοικητικό, επιστημονικό ή άλλο φορέα για την δική του επιστημονική άποψη.
  3. Έχει μείνει εντελώς μόνος και αβοήθητος στην εγκατάσταση ενός μίνι δικτύου σεισμογράφων στην Κεφαλονιά, πληρώνοντας από την τσέπη του πετρέλαια, αυτοκίνητο και ό,τι άλλο χρειάζεται για τις παρατηρήσεις του. Η αθλιότητα έχει φτάσει στο σημείο να μην του δίνουν έστω και μια μπαταρία για τα μηχανήματα του.

Προσωπικά θα προχωρήσω άμεσα και με βάση αυτές τις δηλώσεις μου, σε κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή. Αν μάλιστα διαβλέψω ότι ισχύουν τα όσα υποπτευόμαστε και ο Άκης Τσελέντης και εγώ, ότι τον… σνομπάρουν (!) επειδή είναι Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Λίστα Επικρατείας, τότε μιλάμε για μικρόψυχους, εμπαθείς και τυφλά επικίνδυνους κρατικούς λειτουργούς σε όλα τα επίπεδα. Από τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, μέχρι την Διοίκηση του ΟΑΣΠ, την Περιφερειακή αλλά και την Δημοτική Αυτοδιοίκηση. Με επικεφαλής τους Σπύρο Σπύρου και Αλέξανδρο Παρίση .

Εδώ, δεν μιλάμε μόνο για πόλεμο μεταξύ υμετέρων ή μη επιστημόνων, μιλάμε και για την αθλιότητα κάποιων να εμπλέκουν τις πολιτικές τους παρωπίδες με τα βάσανα των Κεφαλλονιτών.

Παρακάλεσα τον Καθηγητή Άκη Τσελέντη να δώσει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο συνέντευξη Τύπου στο Αργοστόλι. Για την οργάνωση της, συνομίλησα πριν από λίγο με τον Τομεάρχη ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Μάκη Πετράτο.

Για τον τόπο και τον χρόνο, τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και οι δημοσιογράφοι ή τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στο νησί από άλλα μέρη της Ελλάδας, θα ενημερωθούν μέσα στην ημέρα.

Τέλος, από την πρώτη στιγμή της σημερινής σεισμικής δόνησης, έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Πολιτευτή μας Σταύρο Λυκούδη στο Ληξούρι.

Μου ανέφερε 17 τραυματισμούς, κυρίως ορθοπεδικής φύσεως, μου περιέγραψε τις ζημιές στο λιμάνι της πόλης του, αλλά ταυτόχρονα με διαβεβαίωσε ότι εκτός από έναν εξωτερικό μαντρότοιχο (ξερολιθιά), το ίδιο το κτίριο του Νοσοκομείου, το Μαντζαβινάτειο, δεν έχει υποστεί νέες ζημιές. Βεβαίως αναμένεται η επιθεώρηση από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή των Μηχανικών και στο παλαιό και στο νέο κτήριο. Επίσης η οδική σύνδεση Ληξουρίου - Κεφαλονιάς, έγινε ακόμα πιο προβληματική».

Σχόλια