Η «Ληστεία»!!!

Σε ένα στενό δρομάκι [Καμβουνίων αριθμός 10-στον Κολωνό], στο ύψος της οδού Λένορμαν αριθμός 134, στο Θέατρο «Σκάλα», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30 συντελείται μια αριστουργηματική ψυχοπνευματική «Ληστεία» με δράστες τον Μέγα, ως απεδείχθη, Κώστα Πρέκκα και ένα νεαρό χαρισματικό, καλλιτεχνικό «κλεφτρόνι» την Κατερίνα Πυρίνη και με οργανώτρια της «Ληστείας», την εκ Κύπρου κυρία Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου.
Στην έναρξη των παραστάσεων της «Ληστείας», την 27η Ιανουαρίου 2014, σε ένα λιτό σκηνογραφικά περιβάλλον, μείναμε έκθαμβοι από την σκηνική παρουσία ενός αλλιώτικου Κώστα Πρέκκα, ενός Κώστα που μας αιφνιδίασε με το υποκριτικό του ταλέντο συνεπικουρούμενο από την καλλιτεχνική υποκριτική παρουσία μιάς ευγενικής νεαρής Κατερίνας Πυρίνη, που έδενε άρρηκτα με την τέχνη μιάς πολυδιάστατης προσωπικότητος στο πρόσωπο ενός δημιουργικού, διαχρονικού Κώστα Πρέκκα.
Είναι αλήθεια τόσο συγκινητικό να ζει κανείς σήμερα μια ζωντανή πάντα μορφή της καλλιτεχνικής ζωής που αντιστέκεται στην θολούρα των καιρών με το ήθος και την αξιοπρέπεια που διακρίνει τον Κώστα Πρέκκα που κάποιοι ανερμάτιστοι γελωτοποιοί προσπάθησαν, κατά καιρούς, να τον κοντύνουν. Θα τους συνιστούσα, με θρμη, να διαθέσουν λίγο από τον περισπούδαστο χρόνο τους και να παρακολουθήσουν μια ζωντανή προσωπικότητα του σήμερα που αντιστέκεται, με την τέχνη του θεατρικού του λόγου, στην σαπίλα, αφού δεν τσαλαβούτησε στα απόνερα «χορηγών» και διαφόρων ΔΗΘΕΝ που τον αντιμάχονται από φθόνο ίσως για την ευθεία πορεία του.
Ένα έργο θεατρικό που θα έπρεπε να επιχορηγείται τουλάχιστον από το Υπουργείο Παιδείας και το του Πολιτισμού για να διαπλάσει τις καρδιές και να σμιλεύσει τα συναισθήματα των παιδιών που ΔΥΣΤΥΧΩΣ τείνουν σήμερα προς την βαρβαρότητα, την σκληρότητα και την αδιαφορία όχι μόνο για τον πλησίον τους αλλά και για το οικογενειακό τους περιβάλλον που εμείς, των άλλων χρόνων, είχαμε ως το ιερότερο καταπίστευμα.
Οι λοβοτομημένες συνειδήσεις του ψυχρού σημερινού κόσμου, οπωσδήποτε θα ξυπνήσουν και ίσως δακρύσουν για την χαμένη τους ευαισθησία. Η συναισθηματική ανεπάρκεια των ημερών ίσως ταράξει τις ναρκωμένες χορδές της φθοράς.
Ας αποτολμήσουν οι κήνσορες του ευπρεπούς δημιουργού να παρακολουθήσουν ένα απαύγασμα θεατρικής ερμηνείας με έναν Κώστα Πρέκκα που θα τους καταπλήξει με την συνοδεία μιάς ύπαρξης, της Κατερίνας Πυρίνη ενώ η οργανώτρια της «Ληστείας», κυρία Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου διατυπώνει εύγλωττα την διαμαρτυρία της για τα κοινωνικά δρώμενα με μια γραφή, αυθόρμητη, οργισμένη, εκρηκτική. Εκφράζεται χωρίς ρητορισμούς και οι στοχασμοί της είναι κραυγές αγωνίας, διαμαρτυρίας και μάχης. Είναι συμπύκνωση θλίψης και αντίστασης και η προσπάθεια της ανανέωσης της δύσκολης τέχνης του θεατρικού λόγου, διαποτισμένη από πηγαίο συναίσθημα φέρνει στον θεατή μιά συγκίνηση συγκλονιστική. Και είναι αυτή η συγκίνηση μια προέκταση της προσωπικότητος των δημιουργών της «Ληστείας».
Αγαπητές και αγαπητοί μου σας συνιστώ να παρακολουθήσετε μια αξιοθαύμαστη, άκρως ηθοπλαστική «Ληστεία» που στην πράξη θα «ληστέψει» τα συναισθήματά σας αντικατοπτρίζοντας ίσως και τον δικό σας κόσμο και δίκαια θα αναφωνήσετε, από καρδιάς, στο δίδυμο Κώστα και Κατερίνα, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ!!!
Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά!!!

Τηλιγάδας Οδυσσέας

Σχόλια