Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη, για τα «επενδυτικά» προγράμματα ιδιωτικής εξασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων?

ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ  — Μας λείπει πολύ ένας Σουρής….
   — Μάθαμε τα προνομιακά προγράμματα DAF για τραπεζοϋπαλλήλους και ιδιαίτερα μεγαλοσυνδικαλιστών, από τον χρυσοφόρο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρο της ΟΤΟΕ, Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος βγαίνοντας στη σύνταξη, εισέπραξε το αστρονομικό ποσό του 1.000.000 € τουλάχιστον καθαρά, ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΗ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

   — Μάθαμε και άλλα σχετικά, μετά την αποκάλυψη, της μη σύννομης και εντελώς ξεκάρφωτη ανάμιξης, και άλλου μεγαλοσυνδικαλιστή, του Τάσου Γκιάτη της Alpha Bank, στη παγίδευση του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων, Χάρη Τομπούλογλου!!!! ΟΧΙ ότι δεν υπάρχουν ενοχές στον λαδωμένο διοικητή, αλλά είναι ιδιαίτερα περίεργη η χρησιμοποίηση του εργατοπατέρα Τάσου Γκιάτη ως…. μεσάζοντα!!!!
   — Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ότι τελικα, ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΧΩΡΑ

  — Μια χώρα, στην οποία οι περισσότεροι Έλληνες είναι εργαζόμενοι της «σειράς» με μισθούς πείνας ή -χειρότερα- είναι άνεργοι ….και άλλοι προνομιούχοι κι΄ ευτυχισμένοι… DAF.fy Duckηδες!!!

Από μια ανακοίνωση του προεδρείου, του Συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank, που υπογράφεται από τον συνδικαλιστή-πρόεδρο (και ερασιτέχνη επιθεωρητή Σαΐνη) Τάσο Γκιάτη προς εργαζομένους στην Alpha Bank) ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι μεγαλοσυνδικαλιστές και τραπεζίτες, έδειξαν υπέρμετρον ανταγωνισμό, για το ποιος θα στεφανωθεί, την επιβολή των Ομαδικών «αποταμιευτικών» προγραμμάτων παροχής εφάπαξ (DAF)!!! Τα τελευταία χρόνια κορύφωσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα!!!
— Η οικονομία παντελώς κατεστραμένη, η χώρα καταχρεωμένη, η ανεργία πάνω από το 30%, οι παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν η μια μετά την άλλη, οι τράπεζες ουσιαστικά χρεοκοπημένες χωρίς τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ενώ έχουμε οικονομική συντέλεια, οι εν Ελλάδι τράπεζες, μετά των εντός αυτών συνδικαλιστών, καταφέρνουν και κατασκευάζουν «επενδυτικά» συνταξιοδοτικά προγράμματα παροχής… ΕΦΑΠΑΞ, με απόδοση +10%!!!!!! και μηδαμινό κόστος για τους εργαζόμενους των τραπεζών!!!!!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK:

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τάσος Γκιάτης - πρόεδρος εργαζόμενων AlphaBankΣυνάδελφοι,
Τον Ιανουάριο του 2011, ο Σύλλογος υπέγραψε επιχειρησιακή Σύμβαση με την Τράπεζα και δημιούργησε ένα ομαδικό αποταμιευτικό πρόγραμμα (παροχής εφάπαξ) για όλους τους νέους συναδέλφους με τη στήριξη της παγκοσμίου εμβέλειας ασφαλιστικής εταιρίας ΑΧΑ.
Αυτή η μεγάλη τομή με στόχο την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των νέων συναδέλφων, για τους οποίους δεν προβλεπόταν καμία ρύθμιση για παροχή εφάπαξ, αντιμετωπίσθηκε τότε από τους γνωστούς «προστάτες» των συμφερόντων μας με χυδαίο τρόπο και πρωτοφανείς ύβρεις.
Πέρασαν μόλις δυόμιση χρόνια από τότε για να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος εργαζόμενος, ότι το καθεστώς εγγύησης που παρείχε το Δημόσιο μοντέλο ασφάλισης ήταν σαθρό και κατέρρευσε μέσα στη δίνη της κρίσης.
Ακόμη και οι θιασώτες εκείνου του Δημόσιου Πυλώνα ασφάλισης, μπροστά στην κατάρρευση, μιλούν σήμερα για Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου ή Επαγγελματικά Ταμεία τόσο στην επικούρηση όσο στην πρόνοια και την υγεία.
Σήμερα στο ομαδικό αποταμιευτικό πρόγραμμα που δημιουργήσαμε μαζί με την Τράπεζα πριν δύο χρόνια, συμμετέχει περίπου το 80% των συναδέλφων που ασφαλίσθηκαν μετά το 1993 (2.133 συνάδελφοι).
Η λειτουργία του προγράμματος αυτού είναι σταθερή, αφού ακόμη στις πιο σκληρές, αρνητικές οικονομικές συγκυρίες, χάρις στην ορθολογική και εξασφαλισμένη επένδυση των εισφορών εργαζομένων και Τράπεζας, το επενδεδυμένο κεφάλαιο παρουσιάζει θεαματικές αποδόσεις με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον ασφαλισμένο.
Η αποτίμηση της επενδεδυμένης περιουσίας των συμμετεχόντων παρουσίασε μέση απόδοση από 4/2/2011 έως 3/6/2013 9,86% ενώ η ετησιοποιημένη απόδοση έφθασε το 4,12%.
Παραθέτουμε τον σχετικό πίνακα με την πορεία απόδοσης του χαρτοφυλακίου:
ALPHA BANK -ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ — Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος για τις μεγάλες στρατηγικές του επιλογές.
Όμως δεν σταματάμε εδώ. Η διασφάλιση απονομής εφάπαξ είναι το μεγάλο ζητούμενο και για τους συναδέλφους που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά σ’ αυτά που ακούγονται ως φήμες σήμερα, αλλά σύντομα ίσως αποτελέσουν εφιαλτική πραγματικότητα. Τώρα παίρνουμε ξανά την πρωτοβουλία αναζητώντας τρόπους προκειμένου να θωρακίσουμε αυτήν την παροχή από κινδύνους που ελλοχεύουν και την απειλούν με σημαντικές απώλειες.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ λόγια, ανέξοδα….. παλικαρίσσα… Με τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζιτών…. ή δεν είναι οι τραπεζίτες, αυτοί που θέλουν να διαφημιστεί, αυτού του είδους η ιδιωτική «συνταξιοδοτική» ασφάλιση????…
ΟΜΩΣ «ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ….ΤΟΝ ΒΑΡΚΆΡΗ;«
Διότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, το ότι σύμφωνα με στοιχεία του αμαρτωλού χρηματιστηρίου της 30-12-2013,!
Η ALPHA ΤΡΆΠΕΖΑ Α.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ (και από 11/6/2013) ….Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΆΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 83,660% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!!!!!
ALPHA BANK -ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ALPHA BANK, ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΨΗΛΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ????

Σχόλια