ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝ.ΕΛΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ

Μεγάλη και δικαιολογημένη η οργή της πλειοψηφίας των ανέργων του Νομού μας που μεταβαίνοντας στον ΟΑΕΔ άκουσαν έκπληκτοι ότι δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας των 200 ευρώ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.
Οι 3 όροι που είχε βάλει το Υπουργείο Εργασίας ήταν το να είναι κάποιος μακροχρόνια άνεργος,να έχει οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά ετησίως τα 10 χιλιάδες ευρώ και να είναι από 20-66 ετών.

Στον τοπικό ΟΑΕΔ όμως οι υπάλληλοι ανέφεραν και μία ακόμη συνθήκη που πρέπει να καλύπτει κάποιος και συγκεκριμένα ότι μέχρι και τον Οκτώβριο θα πρέπει να λάμβανε επίδομα ανεργίας.


Αυθόρμητα η λογική ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι πώς δικαιούται κάποιος επίδομα ανεργίας που μέχρι πριν 2 χρόνια μπορεί να δούλευε και να πληρωνόταν και μετά για 1 χρόνο να ήταν στο ταμείο ανεργίας και να πληρωνόταν και εκεί και από την άλλη να εξαιρείται αυτός που έχει τουλάχιστον 2 χρόνια και χωρίς δουλειά αλλά και χωρίς ταμείο ανεργίας.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κάνουμε σαφές ότι πρέπει και οι 2 κατηγορίες ανέργων που προαναφέραμε να πάρουν το επίδομα ανεργίας των 200 ευρώ,θεωρούμε ότι όλοι τους έχουν άμεση ανάγκη του επιδόματος στις τραγικές οικονομικά εποχές που ζούμε και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τον ιδιότυπο διαχωρισμό τους που κάνει ο τοπικός ΟΑΕΔ.


Θα θέλαμε όμως και μια ενημέρωση από επίσημα χείλη για το τι πραγματικά συμβαίνει και αποκλείεται η πλειοψηφία των ανέργων από το επίδομα.Είναι μια ακόμα πολιτική απατεωνιά της αντιλαϊκής Κυβέρνησης που με παχιά λόγια έταξε 200 ευρώ αλλά στην ουσία δεν τα δίνει ή είναι μια λάθος ανάγνωση της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου από τον τοπικό ΟΑΕΔ;


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση του θέματος και αν τελικά έγινε λάθος από τον τοπικό ΟΑΕΔ να ζητηθεί δημοσίως συγγνώμη για την απογοήτευση που σκόρπισε στους φίλους άνεργους.Από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε το πράγμα να περάσει έτσι...


Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σχόλια