Ο Νότης Μαριάς με Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΝΤΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ενόψει της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για έλεγχο της τρόικας και των σχετικών διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής
την Τρίτη 7/1/2014 και την Τετάρτη 8/1/2014 ενημέρωσε το Σώμα ότι προτίθεται να μεταβεί στο Στρασβούργο προκειμένου να ενημερώσει την Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών για τη δράση της τρόικας στην Ελλάδα.

Έτσι μετά από σχετική άδεια της Βουλής που του χορηγήθηκε με απόφασή της την Τετάρτη 8/1/2014 ο Νότης Μαριάς βρίσκεται από χθες Δευτέρα 13/1/2014 στο Στρασβούργο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτή κ. Martin Callanan, τον Γ.Γ. κ. Frank Barrett, με στελέχη της ηγεσίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών καθώς επίσης και με τον Γ.Γ. της Συμμαχίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, Ευρωβουλευτή κ. Daniel Hannan.

Στην εν λόγω συνάντηση ο Νότης Μαριάς συζήτησε μαζί τους υπό την ιδιότητα του μέλους της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) (COSAC) αλλά και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δράση της τρόικας στην Ελλάδα.

Μάλιστα σήμερα στις 6 μμ. ο Νότης Μαριάς θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα αναλύσει τα καταστροφικά αποτελέσματα της δράσης της τρόικας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του Νότη Μαριά στο Στρασβούργο έχει ως ακολούθως:

Τρίτη 14/1/2014

  • Συνάντηση με την ηγεσία της αντιπροσωπίας των Πολωνών Ευρωβουλευτών μελών της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών.
  • Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Παρακολούθηση της δημόσιας ακρόασης του πρώην Προέδρου της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έλεγχο της τρόικας.
  • Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότη Μαριά σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: Η δράση της τρόικας στην Ελλάδα.

Τετάρτη 15/1/2014

  • Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Παρακολούθηση της συνεδρίασης που αφορά στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας.
  • Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Παρακολούθηση της δημόσιας ακρόασης του Διευθυντή του ESM Klaus Regling στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έλεγχο της τρόικας.

Πέμπτη 16/1/2014

  • Συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Αναχώρηση για Αθήνα.

Σχόλια