Συνέντευξη στη «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» του Χρόνη Αγορίτσα

11Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια ένταση στα εσωκομματικά των ΑΝ.ΕΛ ενώ πριν λίγες μέρες διεγράφη από την Κ.Ο του κόμματος ο βουλευτής κ. Νταβρής. Πως σχολιάζεται τα όσα συμβαίνουν;
Όσο κι αν σας φανεί παράξενο κάθε «ένταση» ή «κρίση» στα εσωκομματικά μας, μας βγάζει ακόμη πιο δυνατούς και πιο ενωμένους και αυτό διότι είναι καταστάσεις κατευθυνόμενες και καλλιεργημένες από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της μνημονιακής εξουσίας και των πουλημένων κεντρικών συστημικών ΜΜΕ.
Οι πρόσφατες συνεδριάσεις τόσο του Εθνικού Συμβουλίου μας όσο και της Κ.Ο. απέδειξαν ότι οι ΑΝ.ΕΛ είναι ένα κίνημα αφενός πολυφωνικό και με δημοκρατικές διάφανες διαδικασίες και αφετέρου με πίστη στη βάση του που είναι ο απλός καθημερινός πολίτης που δοκιμάζεται αγρίως από τα φριχτά μνημόνια. Με λίγα λόγια πιστεύουμε στη δύναμη και στη συμμετοχή του λαού και όχι στα αξιώματα και τους μεγαλόσχημους. Όσον αφορά τον κ.Νταβρή θα σας πω οτι δεν είναι στο πνεύμα μας να κατηγορούμε με ευκολία όποιον αποχωρεί ή διαγράφεται. Ο κ. Νταβρής υπήρξε ένα σημαντικό και ικανό στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ, τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και ελπίζω σύντομα και μέσα από ξεκάθαρη συνεννόηση να ξαναβρεί τη θέση του στο κίνημά μας.
Ποια είναι η άποψή σας για τα όσα έχουν δημοσιευτεί και ειπωθεί για «εμπλοκή» του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στο θέμα των επιδοτήσεων για το σπίτι της πεθεράς του στην Ικαρία;
Και μόνο επειδή η δήθεν αποκάλυψη για το σπίτι προβάλλεται από τον μνημονιακό μιντιακό συρφετό την ώρα που ο Πρόεδρός μας επιβεβαιώνεται περίτρανα για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που οι ίδιες παλιοφυλλάδες τον χαρακτήριζαν ψεκασμένο και συνωμοσιολόγο, θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω πάρα πολλές επιφυλάξεις για την εγκυρότητά της. Πρόκειται για ακόμη ένα παραμύθι που με ιδιαίτερη ζέση προβάλλει η παρεούλα των μεγαλοεκδοτών-μεγαλοεργολάβων στους οποίους έχει κηρύξει αδιαπραγμάτευτο πόλεμο ο Πρόεδρός μας και οι οποίοι το κάνουν συνεχίζοντας την αήθη επίθεση τόσο στο πρόσωπό του όσο και γενικότερα στους ΑΝ.ΕΛ. Στόχος τους  ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης τη στιγμή που έρχονται καθημερινά και με εντυπωσιακή ορμή στη δημοσιότητα οι επιβεβαιώσεις των καταγγελιών του Πάνου Καμμένου για τον χορό δισ. ευρώ και μιζών που είχε στηθεί γύρω από το Τ.Τ. και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι δεδομένη η απόφασή μας να σπάσουμε αυτό το απόστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και να στείλουμε στον Κορυδαλλό όλους τους εμπλεκόμενους όσο ψηλά και αν βρίσκονται ακόμα κι αν έχουν διατελέσει Πρωθυπουργοί.
Είστε αντιμνημονιακό κόμμα. Έχει τη δυνατότητα η Ελλάδα να επιβιώσει χωρίς εξωτερικό δανεισμό και χωρίς μνημόνια;
Πάνω κάτω σας έδωσα στην προηγούμενη απάντησή μου το στίγμα των μεθοδευμένων δολιοτήτων που σκαρφίζεται κάθε λίγο το διαπλεκόμενο πολιτικομιντιακό σύστημα για να στήσει αναχώματα στην δυναμική πορεία των ΑΝ.ΕΛ. Δεν συμφέρει το σύστημα να υπάρχουν οι ΑΝ.ΕΛ. Τους χαλάμε τη σούπα, τους αποκαλύπτουμε, βγάζουμε στην φόρα τις λαδιές και τις μίζες τους, θα τους τσακίσουμε. Για τον Γεωργιάδη τί να πω; Είναι ο γνωστός πολιτικός σαλτιμπάγκος που διέλυσε τη δημόσια υγεία, έκλεισε νοσοκομεία, απέλυσε προσωπικό και πρόσφατο «κατόρθωμά» του ήταν η απόπειρα να επιβάλλει 25 ευρώ στο λαό για είσοδο στα νοσοκομεία. Πριν λίγες μέρες συζητήθηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που έκανε ο Πρόεδρός μας στον γελοίο Υπουργό και έχω την πεποίθηση, όπως ακριβώς δήλωσε ο κ. Καμμένος, ότι τα χαλκεία της Συγγρού και του Ψυχάρη θα καταρρεύσουν και θα πληρώσουν ακριβά οι συκοφάντες.
Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας θα σας απαντήσω με τρία σημεία:
i) Οι ΑΝ.ΕΛ είμαστε υπέρ της ευρωζώνης αλλά πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών και τη συνεργασία-υποστήριξη μεταξύ τους από τις χώρες που την αποτελούν και όχι στη βίαιη οικονομική επικυριαρχία του βορρά στον νότο. Αυτό που ποτέ δεν υποστήριξαν οι υποταγμένες μνημονιακές κυβερνήσεις μας είναι το ότι η Ελλάδα, είναι ένας ισότιμος και σημαντικός κρίκος στην ευρωζώνη, άρα ήταν πρόδηλα εκφοβιστικές και χωρίς βάση οι απειλές για έξοδό μας απ’ αυτή. Αν γινόταν όμως κάτι τέτοιο αυτομάτως δεν θα μπορούσε η Γερμανία που μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο να διεκδικήσει το χρέος μας απέναντί της και αναλογιστείτε τις επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος στον οικονομικό-τραπεζικό-βιομηχανικό τομέα της.
ii) Οι ΑΝ.ΕΛ επικαλούμαστε πάντα το λαμπρό παράδειγμα της Ισλανδίας, αυτής της μικρής νησιωτικής χώρας που όρθωσε το ανάστημά της στο Δ.Ν.Τ και έκανε στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές έως ότου αποδείχθηκε το πλασματικό και επονείδιστο χρέος που της καταλόγιζαν. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και εδώ μιας και είναι γνωστές οι καταγγελίες πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ για πλασματική διόγκωση του χρέους προκειμένου να συρθούμε στα μνημόνια, κάτι που ως γνωστόν είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και τη φτωχοποίηση του λαού.
iii) Ο μέχρι στιγμής δανεισμός ωφέλησε κατά κύριο λόγο τους μεγαλοτραπεζίτες και τους μεγαλοκαρχαρίες. Λεφτά που υποτίθεται θα έρχονταν για την Ελλάδα δίνονταν είτε για την πληρωμή «ακούρευτων» ομολόγων σε ξένους επενδυτικούς οίκους είτε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι για τον άνεργο, τον φτωχό, τον συνταξιούχο, τον εργοδότη, τον μικροεπιχειρηματία. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει να σωθούν ο Κωστόπουλος και ο Σάλλας αλλά ο απλός πολίτης.
Υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας των ΑΝ.ΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;
Είναι σαφής η θέση του Προέδρου μας κατά την τοποθέτησή του στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. Όπου έχουμε τη δυνατότητα, θα κατεβάσουμε αυτόνομους συνδυασμούς. Όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει υπάρχει μία πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να συγκλίνουμε σε πολιτικές θέσεις με κύριο γνώμονα τον αντιμνημονιακό και φιλολαϊκό χαρακτήρα. Σε περιφέρειες όμως όπως η Θράκη, όπου υπάρχουν ανοιχτές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα μια τέτοια συνεργασία είναι αδύνατον να γίνει.
Σε τοπικό επίπεδο πως πάει η κομματική οργάνωση;
Άριστα! Είμαστε μια δεμένη και ισότιμη παρέα μελών και φίλων του κινήματος με συνεχή, δυναμική και παρεμβατική δράση που στέκεται δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και μάχεται για την επίλυσή τους. Μπορώ να πω -και να μην θεωρήσετε ότι ευλογώ τα γένια μας- ότι χωρίς πολλά λόγια, αλλά εμπράκτως αναδείξαμε σημαντικά ζητήματα του Νομού όπως το βρώμικο νερό στους Γεωργανάδες, την απατεωνιά της κυβέρνησης με το επίδομα ανεργίας για τους συμπολίτες ανέργους, το λουκέτο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και πολλά ακόμη. Ήδη έχουμε καταγεγραμμένο έναν πολύ σημαντικό αριθμό μελών που καθημερινά αυξάνεται δίνοντάς μας κίνητρο για ακόμη πιο πολλές δράσεις.
Ποιες είναι οι προτεραιότητες της τοπικής οργάνωσης για τα θέματα του νομού;
Μας απασχολεί κάθε τοπικό και κοινωνικό πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι είτε σε αντιμνημονιακές και υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων συγκεντρώσεις είτε σε ανάλογου χαρακτήρα τοπικές συλλογικότητες συμμετέχουμε ενεργά με εκπροσώπους μας. Αυτή τη περίοδο και εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών συγκεντρώνουμε από τα μέλη και τους φίλους των ΑΝ.ΕΛ προτάσεις και παρατηρήσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου που έχουμε την αδιαπραγμάτευτη βούληση να υλοποιήσουμε συμμετέχοντας και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια που θα προκύψουν τον Μάιο.
Τι θα κάνουν οι ΑΝ.ΕΛ Τρικάλων στις δημοτικές εκλογές στους Δήμους του νομού;
Επιθυμούμε να είμαστε παρόντες στις δημοτικές εκλογές και πιθανόν αυτό να γίνει μέσα από κάποια συνεργασία. Είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση επί ίσοις όροις με πραγματικούς και όχι δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς καθώς έχει γίνει της μόδας άνθρωποι που υπηρέτησαν πιστά το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ να αυτοπροβάλλονται ως ανεξάρτητοι αντιλαμβανόμενοι την αποστροφή της κοινωνίας στα τελειωμένα αυτά κόμματα που ταλαιπώρησαν τον λαό. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουμε συζητήσει και φυσικά ούτε συμφωνήσει με κάποιον συνδυασμό. Υπογραμμίζω πάντως και την πιθανότητα ότι αν συζητήσουμε με ενδιαφερόμενους υποψηφίους Δημάρχους ώστε να σχηματιστεί ένα ευρύ κοινωνικό και αντιμνημονιακό μέτωπο και δεν αντιμετωπιστούμε ισότιμα ή δεν δεχθούν αν όχι όλες τουλάχιστον την πλειοψηφία των προτάσεών μας τότε μπορεί και να μην συνεργαστούμε με κανέναν. Καλύτερα αξιοπρεπείς παρά να γίνουμε ουρά οποιουδήποτε.
Ποια είναι η άποψή σας για τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού αλλά και για το δήμαρχο Τρικκαίων Χρ. Λάππα;
Οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι πειθήνια όργανα της σκληρής, ανθελληνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της τροϊκανόδουλης κυβέρνησης. Είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι για το ξεπούλημα της πατρίδας και την εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη. Ήδη έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του λαού ως προσκυνήμενοι αχυράνθρωποι που κοίταξαν το συμφέρον τους, την καρεκλίτσα τους και το 10χίλιαρο της βουλευτικής αποζημίωσης και όχι το καλό της πατρίδας και του λαού.
Ο Χρήστος Λάππας ήταν ένας αυταρχικός Δήμαρχος, πιόνι των μνημονιακών επιθυμιών της κυβέρνησης και του Φούχτελ. Έβαλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν στους φτωχούς και απλήρωτους πρώην συμβασιούχους, συνυπέγραψε απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών, διέλυσε τη φιλαρμονική, εγκατέλειψε στην τύχη τους τα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου μας. Και αυτά είναι λίγα μόνο περιστατικά από την τραγική παρουσία του στα δημοτικά μας πράγματα. Είναι χρέος και σοβαρό στοίχημα των ΑΝ.ΕΛ. στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να αποτρέψουμε την επανεκλογή του.
 nsnews.gr

Σχόλια