Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης απευθύνει έκκληση να ελευθερωθούν οι απαχθείσες καλόγριες..ακούει ο Βενιζέλος;;

Οι Ισλαμοφασίστες απήγαγαν 12 ορθόδοξες μοναχές από ένα χριστιανικό χωριό της Μααλούλα...


Ο Ορθόδοξος πατριάρχης της Συρίας και ο επικεφαλής ενός μοναστηριού , δήλωσε την Τρίτη , προσθέτοντας τους φόβους τους ότι η σκληρή γραμμή ων ισλαμοφασιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, στοχεύουν όλο και περισσότερο τους Χριστιανούς .

Οι Χριστιανοί κατηγόρησαν τους αντάρτες για διώξεις των κατοίκων και βανδαλισμούς εκκλησιών μετά τη κατάληψη χριστιανικών πόλεων .
Οι μοναχές και τρεις άλλες γυναίκες απήχθησαν την Δευτέρα, από το Ελληνικό Ορθόδοξο μοναστήρι Mar Takla στο χωριό της Μααλούλα και μεταφέρθηκαν, από τους αντάρτες στην πόλη της Yabroud , η οποία έχει επίσης ένα μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό , δήλωσε Ηγουμένη Φεβρωνία Nabhan , επικεφαλής της κοντινής μονής Σεντνάγια .
Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης John Yazigi έκανε μια ένθερμη έκκληση για την απελευθέρωση των γυναικών , καθώς και περίπου δύο δωδεκάδες ορφανά που οι μοναχές φρόντιζαν στο μοναστήρι , αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί άμεσα ότι απήχθησαν επίσης και τα παιδιά .
« Κάνουμε έκκληση στο σπόρο της συνείδησης που ο Θεός φύτεψε σε όλους τους ανθρώπους , συμπεριλαμβανομένων των απαγωγέων , να απελευθερώσουν τις αδελφές μας ασφαλείς », είπε σε μια δήλωση του ο Πατριάρχης.
" Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις κυβερνήσεις του κόσμου να βοηθήσουν να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των μοναχών της μονής Mar Takla και τα ορφανά που κρατούνται από χθες . "





Σχόλια

  1. http://sibilla-press.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
    Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε... αυτοί είναι ιεράρχες και τιμούν τον Χριστιανισμό κι όχι τα δουλικά του Ερντογάν και των Σαμαρά-Βενιζέλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.