Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Αυτός που νομίζει ότι είναι πρωθυπουργός ανεξάρτητης χώρας, και ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς, που υπακούει τυφλά στη Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στον Ρεν και σε κάποιους υπαλλήλους τους, που έρχονται στην Ελλάδα μόνο όταν τους έχουν γίνει όλα τα χατίρια, εκφώνησε από το βήμα της Βουλής (το οποίο τίμησαν κατά καιρούς πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και το βρόμησαν άλλοι δημαγωγοί, εκλογοκάπηλοι ακόμα και προδότες χουντικοί) ομιλία για τον προϋπολογισμό του 2014 μιλώντας στην αρχή του λόγου του για επανάσταση.

         Όποιος όμως άκουσε την ομιλία ή τη διάβασε μπορεί εύκολα να καταλάβει την προσπάθεια παρερμηνείας των λέξεων που επιχείρησε ο κ. Σαμαράς βαφτίζοντας επανάσταση το αυτονόητο καθήκον κάθε κυβέρνησης όλων των κρατών του κόσμου. Μίλησε για ανατροπή,  γιατί άφησε να εννοηθεί η σύγκριση της δικής του κυβέρνησης με αυτή  του ανεκδιήγητου ΓΑΠ καθώς και πιο αποτελεσματικός εκφραστής των  γερμανικών συμφερόντων από τον Κώστα Σημίτη, και να πείσει τους εντολείς του από ότι είναι ποιο πειθήνιος από τους προκατόχους του. Παντού στον αναπτυγμένο κόσμο οι «επαναστάσεις» και ο «ανατροπές» του  κ. Σαμαρά είναι καθημερινότητα.
         Καλό είναι όμως να θυμόμαστε όλοι, ότι με το νόμο 4093/2012 άρπαξαν από τους μισθούς των ελλήνων, επιπλέον των χαρατσιών, των προηγούμενων περικοπών  και των ασφαλιστικών ταμείων, 16.000.000.000€ (16δισ). Αν προσθέσουμε και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς την αγορά τότε φτάνουμε στα 25.000.000.000€ (25δισ). Έτσι έφτασε σε κάποια εκατομμύρια πρωτογεννές πλεόνασμα. Όσο για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αν καταφέρει  η κυβέρνηση των μνημονίων να μην αγοράζει κανείς τίποτα, θα κάνει το μεγαλύτερο θετικό ρεκόρ στο ισοζύγιο. Για γέλια.
         Εισπράττει και δεν πληρώνει. Έτσι προκύπτει η …επανάσταση. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς βάσεις, χωρίς μέλλον. Και για κλάματα.
         Ο κ. Σαμαράς επαναστατεί υποτασσόμενος και εξαθλιώνει το λαό …επαναστατώντας.
         Αλήθεια, οι 153 βουλευτές που ενέκριναν (ψήφισαν, ως όφειλαν, κατά συνείδηση) τον προϋπολογισμό αισθάνονται ότι επαναστάτησαν;
         Η στάση του κ. Σαμαρά δεν είναι και τόσο συμβατή με τις αρχές της δημοκρατίας. Μιλάει από το βήμα της Βουλής χλευάζοντας και λοιδορώντας με ύφος ψευτόμαγκα τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εμφανίζεται στα έδρα της βουλής προκειμένου να παρακολουθήσει κάποιες από τις ομιλίες των βουλευτών για τον προϋπολογισμό περιστοιχιζόμενος από μια ομάδα βουλευτών με παγωμένο διαρκές χαμόγελο για να βγουν οι κατάλληλες φωτογραφίες, αλλά απαξιεί να παρακολουθήσει δια ζώσης της ομιλίες όλων των αρχηγών της αντιπολίτευσης (π.χ. Καμμένος) γιατί έτσι τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, εφαρμόζοντας την ίδια τακτική με τα φερέφωνα, δοτά και φαλιρισμένα ΜΜΕ (ΔΟΛ του Ψυχάρη, ΠΗΓΑΣΟΣ του Μπόμπολα κ.α.)νομίζοντας ότι απαξιώνει τον αντίπαλο.
         Άλλα προστάζει η δημοκρατία και η κοινοβουλευτική τάξη και άλλα γίνονται.
         Με αυτά και με άλλα, θυμάμαι ότι και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος «επανάσταση» ονόμαζε αυτό που εμείς ονομάζουμε χούντα.
 Γκουντιός Β. Γιάννης
Ηλεκ/γος και Μηχ/γος Μηχανικός  τε

Σχόλια