LIVE: Επέμβαση της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ

Επέμβαση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Η εισαγγελική αρχή που βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ απαιτεί την εκκένωσή του, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο.
Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 4:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν συγκεντρωμένους.
 
Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τις 7.30.
 
Αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να τους έχει δοθεί σχετική άδεια.
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να δηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση. naftemporiki.gr

Σχόλια