«LIDL»: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ-100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Το επικείμενο κλείσιμο των αποθηκών στη Θήβα που θα έχει ως αποτέλεσμα να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας 100 και πλέον εργαζόμενοι, που αποφάσισε η εργοδοσία της πολυεθνικής «LIDL», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής. Όπως σημειώνεται.... στην ανακοίνωση-καταγγελία του σωματείου: «Η εταιρεία στα πλαίσια των "αναδιαρθρώσεων" που κάνει στις "περιφέρειές της" και προκειμένου να μειώσει το "εργατικό κόστος", ανοίγοντας παράλληλα αποθήκες στην Αττική ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο 100 και πλέον εργαζόμενους που δουλεύουν στις αποθήκες της, εργαζόμενους με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να περάσει πιο εύκολα την πολιτική της δίνει και "προνόμια" στους εργαζόμενους είτε με τη μορφή "διπλής αποζημίωσης" σε αυτούς που επιλέξουν να φύγουν κάνοντας χρήση βέβαια της "προειδοποίησης απόλυσης" που σημαίνει ότι δεν ισχύει η "διπλή αποζημίωση", είτε με τη μορφή της μεταφοράς τους με πούλμαν στην Αττική, είτε με τη μορφή "πριμοδότησης ενοικίου" για ένα χρονικό διάστημα για όσους αναγκαστούν να "μεταναστεύσουν" στην Αττική κάτω από το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, λες και είναι εύκολο για τον εργαζόμενο να αφήσει το σπίτι και την οικογένειά του. Το Σωματείο μας χαιρετίζει την αγωνιστική απόφαση που πήραν οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι της ΘΗΒΑΣ με τη μαζική ΓΣ που πραγματοποίησαν το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ και με την οποία απορρίπτουν τα "τελεσίγραφα" της εταιρείας απαιτώντας να μην κλείσουν οι αποθήκες της ΘΗΒΑΣ.
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΘΗΒΑΣ να αγωνιστούν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, να μην πεταχτούν στην ανεργία από τις μεθοδεύσεις της εταιρείας.
1. Να μη δεχτούν τις προτάσεις της εταιρείας και να παραμείνουν στο χώρο δουλειάς τους.
2. Να μη γίνει καμία απόλυση.
3. Μετατροπή από 4ωρους σε 8ωρους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Καλούμε με βάση τα παραπάνω όλα τα σωματεία στην εταιρεία LIDL να πάρουν θέση για την εξέλιξη αυτή και να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές της LIDL και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους. Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ΑΤΤΙΚΗ και σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους μας της ΘΗΒΑΣ. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.
 http://www.902.gr/

  ΠΡΕΖΑ TV

Σχόλια