ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΡΩΤΩ ΤΟΝ ΑΔΩΝH ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Ή ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
«ΡΩΤΩ ΤΟΝ ΑΔΩΝH ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Ή ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ»
Ιδιαίτερη ανησυχία ότι έρχεται η σειρά τους για διαθεσιμότητα - απόλυση, επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των Νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης,
μετά την αποστολή email από το Διοικητή ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη για καταγραφή των στοιχείων του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί σε συγκεκριμένους κλάδους.

Αυτό αποκαλύπτει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με το επίμαχο email:

«Ο επισυναπτόμενος προς συμπλήρωση πίνακας, θα φέρει σε κάθε σελίδα του το ονοματεπώνυμο (για την ηλεκτρονική αποστολή) και το πρωτότυπο που θα αποσταλεί ταχυδρομικά, μονογραφές και υπογραφή στην τελευταία σελίδα του Προϊσταμένου του Τμήματος Προσωπικού, του Διοικητικού Διευθυντή και του Διοικητή ή του Αναπληρωτή Διοικητή.

»Τα στοιχεία αφορούν στις προβλεπόμενες θέσεις (μόνιμες, πρωσοποπαγείς και ΙΔΑΧ) των κλάδων ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, είτε τα άτομα υπηρετούν εντός του Νοσοκομείου, είτε είναι αποσπασμένα σε άλλο Νοσοκομείο.

«Ποιος ο λόγος αποστολής του συγκεκριμένου email στους Διοικητές των Νοσοκομείων ευθύνης της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης; Πρόκειται να τεθούν μέλη του προσωπικού των προαναφερομένων Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε διαθεσιμότητα ή πρόκειται για μία απλή καταγραφή;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπογραμμίζει πώς σε περίπτωση που όντως τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι ή μέρος αυτών, πληθώρα Ελλήνων πολιτών, θα σταλεί στα τουρκικά νοσοκομεία της Ανατολικής Θράκης.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 4ης ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των Νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, μετά τη λήψη email από το Διοικητή ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη για καταγραφή των στοιχείων του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί σε συγκεκριμένους κλάδους.

Το επίμαχο email, έχει ως εξής:

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Προς τους Διοικητές
Νοσοκομείων ευθύνης
της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης

Παρακαλούμε με προσωπική σας ευθύνη να συμπληρωθεί και να μας αποσταλεί ηλεκτρονικά και με ταχυδρομείο συμπληρωμένος ο επισυναπτόμενος πίνακας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26/12/2013 και ώρα 14:00.

Ο πίνακας θα φέρει σε κάθε σελίδα του το ονοματεπώνυμο (για την ηλεκτρονική αποστολή) και το πρωτότυπο που θα μας αποσταλεί ταχυδρομικά, μονογραφές και υπογραφή στην τελευταία σελίδα του Προϊσταμένου του Τμήματος Προσωπικού, του Διοικητικού Διευθυντή και του Διοικητή ή του Αναπληρωτή Διοικητή.

Επισημαίνεται ότι, η κάθε γραμμή του πίνακα, που αποτελεί και μία εγγραφή, αντιστοιχεί σε κάθε υπάλληλο που υπηρετεί στους κλάδους ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, συνεπώς θα είναι συμπληρωμένες τόσες γραμμές όσοι είναι και οι υπηρετούντες υπάλληλοι στους συγκεκριμένους κλάδους.

Τα στοιχεία αφορούν στις προβλεπόμενες θέσεις (μόνιμες, προσωποπαγείς και ΙΔΑΧ) των κλάδων ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, είτε τα άτομα υπηρετούν εντός του Νοσοκομείου, είτε είναι αποσπασμένα σε άλλο Νοσοκομείο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
της 4ης ΥΠΕ
Μακεδονίας και Θράκης
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Ποιος ο λόγος αποστολής του συγκεκριμένου email στους Διοικητές των Νοσοκομείων ευθύνης της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης;

2.Πρόκειται να τεθούν μέλη του προσωπικού των προαναφερομένων Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε διαθεσιμότητα ή πρόκειται για μία απλή καταγραφή;

3.Σε περίπτωση που όντως τεθούν σε διαθεσιμότητα οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι ή μέρος αυτών, κατανοείτε ότι στέλνετε πληθώρα Ελλήνων πολιτών, στην αγκάλη των τουρκικών νοσοκομείων της Ανατολικής Θράκης;

4.Σκοπεύετε να ολοκληρώστε την απαξίωση και παράδοση της δημόσιας Υγείας στα χέρια ιδιωτών, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή των «παιδιών του Σικάγο» και των τοκογλύφων δανειστών μας;



Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ


Σχόλια