«Σαν σε Μπανανία»....

«Σαν σε Μπανανία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel, το οποίο αναφέρεται στην εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ από την αστυνομία. 
Το δημοσίευμα σημειώνει: «Παρατηρητές ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας τόσο στον κόσμο όσο και στους δανειστές της χώρας. Η τρόικα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα
για να εξετάσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την οργή των συνδικάτων ώστε να επιβάλει τις απαιτούμενες αλλαγές στη χώρα. Υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί, ανάμεσα τους ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εταίρος Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσαν το πράσινο φως για την επιχείρηση της αστυνομίας».
Στο κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρεται και δημοσίευμα της TAZ το οποίο σημειώνει: «Η αστυνομία τερματίζει την κατάληψη του κρατικού ραδιοσταθμού στην Αθήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επιχείρηση διεξήχθη ειρηνικά. Οι δημοσιογράφοι το βλέπουν διαφορετικά».
Και πιο συγκεκριμένα: «Η αστυνομία ήρθε με περισσότερους από 100 άνδρες και μας απώθησε βίαια από το προαύλιο ενώ χρησιμοποίησε και δακρυγόνα. Κατά τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος από εμάς» δήλωσε στην ΤΑΖ ο Νίκος Μιχαλίτσης παλιός συνεργάτης της ΕΡΤ.Deutsche Welle

Σχόλια