ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ:«ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
«ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;»
Έχει αποφασίσει η συγκυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, να ζήσουμε νέες τραγωδίες, όπως εκείνη με τους φοιτητές πέρυσι στη Λάρισα;
Έχει αποφασίσει να προσφέρει σιβιρικές συνθήκες σπουδών σε εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές;


Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης «τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου, , εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος».

Αυτό καταγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, «οι ελληνικές οικογένειες με τις συνεχείς περικοπές και την φορολογική αφαίμαξη είναι ανήμπορες να παρέχουν τα απολύτως απαραίτητα στα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις».
«Οι φοιτητές που δικαιούνται επίδομα ενοικίου μπορεί να είναι η βάση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Αυτονόητο είναι πιστεύουμε, ότι η ανθρωπιά είναι πάνω από τους περίφημους δημοσιονομικούς λόγους που κάθε φορά επικαλείστε χωρίς φειδώ», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για το ακριβές ύψος των αδιάθετων χρημάτων από τις περσινές παροχές για επίδομα θέρμανσης στους πολίτες αλλά και για το εάν τελικά σκοπεύουν να παράσχουν επίδομα θέρμανσης σε φοιτητές που το έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

κ.κ. Υπουργοί,

Ως αποτέλεσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης, εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές μένουν χωρίς επίδομα θέρμανσης. Με βάση την παράγραφο 3 του Άρθρου 1 της Υπ. Απ. για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ορίζεται ότι: τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου, κατά το άρθρο 7 του ΚΦΕ, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών στη βιασύνη του να ικανοποιήσει τους δανειστές και στην επίτευξη επίπλαστου πλεονάσματος, είναι η συρρίκνωση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, «οι ελληνικές οικογένειες με τις συνεχείς περικοπές και την φορολογική αφαίμαξη είναι ανήμπορες να παρέχουν τα απολύτως απαραίτητα στα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις».
Οι φοιτητές που δικαιούνται επίδομα ενοικίου μπορεί να είναι η βάση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Με τη βάση λοιπόν ήδη έτοιμη μπορεί άμεσα να δοθεί το επίδομα θέρμανσης και να μην παγώσουν τα παιδιά ΜΑΣ. Αυτονόητο είναι πιστεύουμε, ότι η ανθρωπιά είναι πάνω από τους περίφημους δημοσιονομικούς λόγους που κάθε φορά επικαλείστε χωρίς φειδώ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Πόσα είναι τα αδιάθετα χρήματα από τις περσινές παροχές για επίδομα θέρμανσης στους πολίτες;

2.Σκοπεύετε να δώσετε επίδομα θέρμανσης στους φοιτητές που το έχουν απόλυτη ανάγκη;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Σχόλια