Λύση στο πρόβλημα, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει με την επάνοδο ενός σχεδίου τύπου Ανάν..

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Συμπληρώθηκαν εχθές 15 Νοεμβρίου, 30 χρόνια από την παράνομη, νομικά άκυρη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Τουρκικού κράτους να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.
Εκ μέρους της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
αντιπροσωπεία υπό τον Χαράλαμπο Κατσαλά, Υπ. Οργ. Εξωτερικού και τον Πρόδρομο Νικολαϊδη, υπ. Οργ. Θεσσαλονίκης μαζί με τον υπ. Τομέα Εθνικής Άμυνας Κώστα Καράμπελα και άλλα στελέχη της Νεολαίας, στήριξαν τις εκδηλώσεις των Κυπρίων στο Λονδίνο και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Λύση στο πρόβλημα, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει με την επάνοδο ενός σχεδίου τύπου Ανάν, που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της βίας και δημιουργεί ένα κράτος προτεκτοράτο. 

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πορεία της Κύπρου με πρόεδρο τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, αν παραμείνει πιστός στη στάση που τήρησε στο σχέδιο Ανάν και επιδιώξει μια κατευναστική πολιτική με ένα νέο «ναι», σε ένα παρεμφερές σχέδιο. Εκφράζουμε βέβαια και την ανησυχία μας με την Ελληνική ηγεσία και τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο ο οποίος προβαίνει μεν σε -χλιαρές- δηλώσεις, απουσιάζει δε από ουσιαστικές αποφάσεις και κωφεύει την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δηλώνει πως «Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος, αλλά μια τοπική διοίκηση στο νότιο μέρος του νησιού».
Στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς, η πλειοψηφία των οποίων επιθυμεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με γνώμονα την εθνική κυριαρχία και έλεγχο του πλούτου και της γεωπολιτικής αξίας του νησιού και όχι συνεκμετάλλευση με την Τουρκία και άλλες ξένες δυνάμεις εις βάρος των Κυπρίων. Τα ελλείμματα στρατηγικής τόσο από την Κύπρο, όσο και από την Ελλάδα, είναι τεράστια και δεδομένων των καταιγιστικών εξελίξεων, απαιτείται μια ορθολογιστική κατανόηση του ρόλου της ισχύος στις διεθνείς σχέσεις, αλλά και της στρατηγικής της Τουρκίας και των άλλων κρατών.
http://www.anelneolaia.gr/index.php/2013-03-17-00-13-22/2013-03-17-00-02-47/2013/2013-11-01-13-17-13/242-16-11-2013

Σχόλια