Αυξάνονται κατακορυφα οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα...

«Όταν οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν την ταυτότητά τους»
«Όταν οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν την ταυτότητά τους»
Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt δημοσιεύει εκτενές αφιέρωμα για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «μετά τη δημόσια αυτοκτονία ενός συνταξιούχου, η Ελλάδα συζητά το θέμα.
Τα ποσοστά αυτοκτονιών ανεβαίνουν». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην περίπτωση του συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του τον Απρίλιο του 2012 στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα κάνει μία αναδρομή στη ζωή του Δημήτριου Χριστούλα και μιλά με την ανιψιά του Ξένια, η οποία λέει για τον θείο της: «Ο Δημήτρης ήταν ένας Έλληνας όπως χιλιάδες άλλοι».
Η εφημερίδα μίλησε με τον πρόεδρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κλίμακα. «Ο Άρης Βιολατζής μιλά για μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα. Η οργάνωση διαχειρίζεται από το 2007 μία γραμμή βοήθειας για την αποτροπή αυτοκτονιών και ένα δίκτυο ψυχολόγων, γιατρών και κοινωνικών λειτουργών. Σύμφωνα με έρευνα της Κλίμακας, το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί από το ξεκίνημα της κρίσης κατά 45%. Το 2011 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες αυτοκτονίες στην Ελλάδα από τότε που άρχισε η σχετική καταγραφή πριν από 50 χρόνια. (…) ‘Όταν οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν την ταυτότητά τους’ λέει ο Βιολατζής. ‘Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας’», γράφει η Die Welt.

Σχόλια