Τα παραμύθια της συγκυβέρνησης...

Προσέξτε πως παραμυθιάζουν τον κόσμο οι συγκυβερνώντες και τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια..

Τι μας λένε ...
"Το πλαίσιο είναι σαφές. Όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Αυτό που συζητάμε είναι διαρθρωτικές αλλαγές..."
Ας δούμε όμως μερικά από τα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το 2014, το ύψος του οποίου πλέον υπολογίζεται από την κυβέρνηση σε 1,3 δισ. ευρώ..
"Στη 2η θέση του «καταλόγου», είναι το εκτιμώμενο όφελος των 300 εκατ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων λόγω της βελτίωσης της φορολογικής συμμόρφωσης και Διοίκησης.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι:
-από την αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο σύνολο του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα προκύψουν 60 εκατ. ευρώ.."
Σημειώνεται, επίσης, ότι ανοικτά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν, η άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων, η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, η προώθηση αλλαγών στις αγορές, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα, και το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας και οι απολύσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα."
 
Κατά τα άλλα..
τα 360 εκατ. ευρώ από τα φορολογικά έσοδα, το ενιαίο μισθολόγιο..., η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, ο νέος αναμενόμενος ενιαίος φόρος στα ακίνητα, το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας και οι απολύσεις υπαλλήλων...
δεν είναι νέα μέτρα..δεν είναι περικοπές μισθών και συντάξεων.. δεν συνιστούν μείωση και σε πολλές περιπτώσεις ολική απώλεια εισοδήματος !!

Σχόλια