Η Siemens ενδιαφέρεται για τη Rosco..όχι θα την αφήνανε..

Ο γερμανικός όμιλος στον αγώνα για τα φιλέτα από τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις
Η Siemens εποφθαλμιά την εταιρεία παροχής υπηρεσιών των ελληνικών σιδηροδρόμων Rosco. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, στο οποίο επικαλείται «πρόσωπο, που γνωρίζει καλά το ζήτημα», ο γερμανικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον. Έτσι η Siemens, γράφει η εφημερίδα, είναι ο πρώτος μεγάλος γερμανικός όμιλος, που θέλει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον διαγωνισμό για την εταιρεία Rosco, η οποία έχει εξειδικευτεί στη συντήρηση βαγονιών, μπορεί να συμμετάσχουν και η γαλλική Alstom μαζί με την Damco Energy, καθώς και την ελληνική GEK Terna σε συνεργασία με τους Russian Railways RZD.
Η ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια των εταίρων της Ευρωζώνης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζει η Handelsblatt. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας στο πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ωστόσο οι γερμανικές εταιρείες έδειξαν μέχρι τώρα μικρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις. Κατά το παρελθόν η Siemens είδε να έρχεται αντιμέτωπη στην Ελλάδα με κατηγορίες ότι μάνατζερ της ελληνικής θυγατρικής της είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας.
 

Σχόλια