ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ :ΒΟΗΘΑME ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
«ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ 2.500 ΕΥΡΩ, ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ»
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε από το Μαυροβούνιο, όπου βρίσκεται για τις Φθινοπωρινές εργασίες του ΟΑΣΕ, την εξής δήλωση:


«Την ώρα που στην Μυτιλήνη (μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις) κατάσχουν το σπίτι πολύτεκνου πατέρα για 2.500 ευρώ, δεν μπορεί τα κόμματα να χρωστούν δανεικά και αγύριστα, εκατοντάδων εκατομμυρίων, χρησιμοποιώντας ως εγγυήσεις τα χρήματα που παίρνουν από τους Έλληνες φορολογούμενους και μάλιστα σε βάθος χρόνου μέχρι το...2019!

Και ούτε βεβαίως, μπορούν να μοιράζουν μεταξύ τους τις επιχορηγήσεις με τον πιο σκανδαλώδη και προκλητικό τρόπο.

Τις θέσεις αυτές, δεν τις υποστηρίζω τώρα ως Βουλευτής, αλλά τις υποστήριζα, με όσο μπορούσα πιο δυνατή φωνή και από τα κανάλια ή τις εφημερίδες όπου δημοσιογραφούσα μέχρι πριν λίγους μήνες.

Γι’ αυτό και λίγο πριν αναχωρήσω για το Μαυροβούνιο, σε επίσημη κοινοβουλευτική αποστολή για τις φθινοπωρινές εργασίες του ΟΑΣΕ, συνυπέγραψα τη μηνυτήρια αναφορά, για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, που θα καταθέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αύριο Δευτέρα (14.10.2013) στον Άρειο Πάγο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και τεκμηριωμένο νομικό κείμενο, που προετοίμασε ο συνάδελφος Βουλευτής και διακεκριμένος ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος.

Πιστεύω ότι τα στοιχεία που παραθέτει θα βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη για να σπάσει αυτό το απόστημα της χρηματοδότησης των κομμάτων με μη σύννομους και σκανδαλώδεις τρόπους.

Χρηματοδοτήσεις οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα λειτουργικά έξοδα των κομμάτων, αλλά καταντούν να είναι Ταμεία για προσλήψεις ημετέρων ψηφοφόρων (δήθεν υπαλλήλων) ή - το πιο εξωφρενικό - Ταμείο για να φτιάχνονται… γυμναστήρια για Προέδρους «σωτήρες» της Ελλάδος.

Θα ήθελα να είμαι μαζί με τους συναδέλφους μου στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο. Αλλά, όπως προαναφέρω, οι κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις με αναγκάζουν να απουσιάζω».

Σχόλια