“Καίγεται” για τα ναυπηγεία ο Βενιζέλος. Νέα συνάντηση αύριο στο Μαξίμου!

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Μπορεί η σημερινή συνάντηση να επικεντρώθηκε σε θέματα οικονομίας και κυρίως στις αντιδράσεις για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, αλλά όπως γράφαμε και χθες, ο κ. Βενιζέλος “καίγεται” για ένα άλλο θέμα, αυτό των ναυπηγείων.

Όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνεται πλήρως καλυμμένος από το Μαξίμου, καθώς στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει σύσταση εξεταστικής για τα ναυπηγεία, υπάρχει κίνδυνος παραπομπής του λόγω της μυστικής ψηφοφορίας. Με άλλα λόγια, ανησυχεί μήπως βουλευτές της ΝΔ, ψηφίσουν “ναι” στη σύσταση εξεταστικής, καθώς έχουν υπάρξει ήδη αντιδράσεις για την κάλυψη του Μαξίμου στον Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας με δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο φόρο των ακινήτων και των αγροτεμαχίων είπε ότι όπου μπορούν να υπάρξουν λογικές βελτιώσεις θα γίνουν. Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι και στο παρελθόν είχαμε προβλήματα αλλά τελικά λύθηκαν.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι σημαντικό είναι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αφού το πετύχουμε θα είναι πιο ισχυρή η θέση μας. Όσο για το θέμα του χρέους, παρέπεμψε στις απόφασεις του Eurogroup τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε σχετικά με τον φόρο ακινήτων ότι «οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τόνισε ότι «αυτό που έχουμε πει και είναι βασική δέσμευση της προγραμματικής συμφωνίας» και πρόσθεσε ότι «οι στόχοι του προγράμματος είναι μακροοικονομικοί και κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί».

olympia.gr

Σχόλια